Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макета на Борислав Борисов в HO
pach:
--- Цитат на: венелин link=topic=395.msg31453#msg31453 date=1258711378 ---Производител е "Ес енд Би Индастриъл Минералс"АД, Бенто Икономик, 5 кг. около 5-6лв, но това е най-ситната фракция и я няма на всякаде, намира се трудно, идеална за НО, пробвах няма проблем зелепва идеално без да се раздува.
Направена е от Бентонит естествен, находището е до гр.Кърджали, фабриката преди преватизацията се е наричала Бентонита.
--- Край на цитат ---
Хах , точно ! Обаче в нашият край на града тая "икономик" никой не я купува щото не я харесват именно че е на пясък и котките я разнасят без проблемно с лапичките си.
Интересно , с какво я лепиш , щото аз пробвах именно с такава и познатата смес от С200 , вода и Ленор...Не само че набъбна , но пясъка се заравни , все едно бетон излях а не "чакъл".
Ще пробвам и този "Ултра компакт" дето пък Вудууу препоръчва...може аз нещо да не съм направил както хората :blush2:
пп...или пък и на това има вече ментета :swoon:
Voodoo:
Аз го лепих с разредено Ц200. Първо намазвам добре линията и след това поръсвам. Изчаквам
да засъхне после разкарвам с един стар вагон, изсмуквам с прахосмукачка излишните...
Това е... :good:
венелин:
Не е на пясък, а на ситни камъчета, бентонита е тип скала в размер НО.Същите като размер на аухаген в солничките, аз дори ги смесвам от време на време, само че бентонита изглежда доста по-реално и по-добре, иначе лепилото е Ц200.
KRAKOMOBILA:
Бентонит.... тва се изнасяше от Козяк за Обединена (Кремиковци) по около 8000 тона на ден... Докато Кремиковци работеше... Отидете в клона Козяк (след гара Сливница) и там може да си набавите безплатно - чували с бентонит..
Best Ripper:
Не смяташ ли, че при цена 1 лв./кг в София пращаш някого за зелен хайвер на гара Козяк? Там може да е без пари /ако го има/, ама разходите дотам и обратно сметна ли ги? Или мислиш да слагаш тонове бентонит на макета си???
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия