Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Скромно участийце в изложбица морска номер 4

<< < (3/4) > >>

gzo:

--- Цитат на: pach link=topic=3963.msg81587#msg81587 date=1347269227 ---....
Интересно твоя коментар по темата какъв е? (ама по темата...не по мойте коментари!!!  ;))

--- Край на цитат ---

Ами какъв може да е ?! Поздравление за колегата Чакъров.
Аз бях на изложбата през 2010 г. пак на същото място и явно от тогава до сега има някакво съвсееем мъничко развитие щом вече може да видиш ЦЯЛА ЖП композиция в състав повече от 1 лок+1 вагон (както беше преди 2 г.). И тогава и сега останах разочарован, че на подобни форуми у нас в НО не можеш да видиш и 1 кьорав представител от сферата на моите интереси и "стихия" за развитие в хобито, а именно -бойна техника. Явно всичко живо у нас работи до 1:72 и до там, а в НО се срещат само готови модели. В същото време НО като мащаб е долната границата до която може да се работи по детайлността на модели (специално за автобронетанкова техника) и направо се чудя защо съм единак щом мащаба го позволява ? Тогава си говорехме с Ивайло (с цайсите) и той за сефте чу от мен, че и у нас се работи на такъв мащаб по модели различни от ЖП. От тук натам лично за мен ходенето или участие по изложби, конкурси и срещи се обезмисля (по-точно не са оправдани средствата, които ще ми костват за да се вдигна от другия край на България)

pach:
мда...това е вече друга приказка...

Всъщност и аз работя в 1/72 (за родните) и 1/144 за "западните" добавки при стендовите,
 но знам хора (поне един уважаван хобист тук) който работи изключително военна техника в 1/87.
 Само, че той май напоследък покрай първа епоха
се "заглежда" към периода от Първата Световна Война - а там знаеш колко "много" е бронетехниката!!!

Иначе си прав за изложбата - това не е "нашата" изложба, щото и там - във Варна, и предишната  (в ПЖИ-то)
са си чисто стендови изложби, където нашего брата се "присламчва" по покана.

Това е още една причина разните награди по такива изложби (знаем ги  и тези от минали години)
за железопътния моделизъм да нямат никаква тежест пред нас, макар да не може да се отрече, че носят
голяма радост на получилите ги....

В крайна сметка все пак и това е начин да се популяризира нашия моделизъм.
За съжаление такива изложби (вкл.и в нашето хоби) няма достатъчно коректни
 или се правят от абсолютно неподготвени хора, които рано или късно
се разбира, че си гонят някакви собствени интереси като нездрава слава,
 търговийка, самореклама, почесване на егото от типа "на кой му е по-голям..." и т.н.

Колкото за "напразно" похарчените средства - луд умора нЕма (казвам го абсолютно на шега, а не да обиждам някои)
Важното е че въпреки похарчените средства си си "начесал крастата със себеподобни", заредил си се с
"нови творчески планове" и мнооооого енергия и ентусиазъм за хобито - нали в крайна сметка то е за забавление,
 отмора и "презареждане на батерийте" от гадното ежедневие в света на "нормалните хора"!!!
 :hi: ;D

gzo:

--- Цитат на: pach link=topic=3963.msg81598#msg81598 date=1347278477 ---.... но знам хора (поне един уважаван хобист тук) който работи изключително военна техника в 1/87.
 ...
--- Край на цитат ---

И кой са тези "хора" ? Аз съм чувал единствено за Александър Краснов, чиито модели на БТ в НО могат да се видят на сайта на нашия колега BDZ. Ако има и други то моля дай координати, че поне да се познаваме по между си, не че се познавам и с Александър де  ::) (ако някой има мейла му моля да ми го прати на ЛС)

Боре, извинявай че мухабета тръгна в твоята тема, но вярвам няма да се сърдиш, нали и ти си фен на зелените машини.

pach:
Никъде не съм казал, че той се интересува от български (или социалистическа) бронетехника и военни модели!!!
Ти защо така ме разбра е загадка за мен...

Тоооо... не че хората сред нас работещи в първа епоха са много, но дали той ще се "обяви официално"
или не ...не знам, защото не съм упълномощен да го представлявам, нито да говоря вместо него. :nono:

Ако реши той - ще се визира, но това което сме си говорили по между си в Терасата и по телефона,
си е наша "говорилня"...при това не съм много "в час" с бронирания влак който прави....

gzo:

--- Цитат на: pach link=topic=3963.msg81602#msg81602 date=1347281493 ---Никъде не съм казал, че той се интересува от български (или социалистическа) бронетехника и военни модели!!!
Ти защо така ме разбра е загадка за мен...

--- Край на цитат ---

Пламене, разсеян си !
Е па и аз никъде не съм казал от какво очаквам да се интересува твоя познат.  :haha: Просто споделих името на единствения за който ми е известно, че работи по военни модели в НО и показах негови неща, които по една дива случайност са български и соц. Не съм и очаквал да има други колеги, камо ли да знам какво точно ги интересува и по какво работят. Пък понеже ти самия спомена, че "знеш хора" (сиреч повече от 1 човек) та и за това се заинтересувах кои са тея "хора" и как да се свържа с тях. Но явно и от тия ти приказки пак нищо конкретно няма да излезе и само си приказваме ;D
По едно време, докато още я имаше борсата в стария и формат имаше колега, който продаваше вагони от немски ВСВ ЖП състав, но той пък не беше в 1 еп. а и не стана ясно дали нещата, които продава вобще са негово дело ?!

И за да се върна на темата (понеже ме пита за лично мнение) обобщавам, че прояви като въпросната среща са абсолютно осакатени откъм това, което би ми било най-интересно на мен самия- бронирана техника в НО без оглед на произхода, епохата или пътищата по която се движи. (пък ти ако искаш пак се сещай за соц.). А що се отнася до мое участие- то се обезмисля от фактите, че 1- на този клон на моделизма се гледа все още като на екзотика и 2-не може да има какъвто и да е конкурсен характер щом участника е само 1. Това за поканите от теб го научавам и би било жалко ако е така. Аз през 2010 когато говорих с Ивайло не останах с впечатление, за пречки ако искам да покажа върху какво и как работя. А пък ако е само за популяризирането на хобито, то това може да стане и по друг начин- в сайт по примера на колегата BDZ. Вече съм предложил сътрудничеството си с него и е добре дошъл щом реши да обогати bulgariancollection.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия