Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Новости от ROCO

<< < (46/99) > >>

tritehiksa83:
Ми не не е нужно не смятам че е гаф просто ние не знаем какво искме!

Filip Andonov:
Има ли модел на БДЖ вагон или локомотив от вече произведените до този момент, който е пресъздаден максимално точно ?

mitko0888:
"Гаф" е нещо неволно направено. А тук Роко предлагат такъв вагон нарочно, а не неволно. Не бих го нарекъл "гаф".
Всъщност не е тайна че доста от моделите им - и на товарни вагони, и на пътнически - са "конфекция" - т.е. компилация от няколко матрици, след което се предлагат в различни администрации и епохи. В което няма нищо лошо, ако водеше до намаление на цената.
Тук, обаче, случаят не е такъв (поне до колкото се вижда от предварителните снимки).
1. Вагони с тази матрица, но в друга разцветка, се предлагат на доста по-добра цена. 45 евро би трябвало да е таванът. Всъщност и за други вагони съм виждал предварително обявено цена, която след това е намалена.
2. БДЖ вагонът въобще не е "уникален", дори бих казал че е доста по-разпространен от произвеждания до сега подобен на него спален вагон. С едно дребно изменение на матрицата могат да се направят доста варианти - както в DB от преди няколко години, така и в още няколко администрации, къедто вагоните са закупени на старо.
3. Остава да се направи правилен печат, а това въобще не считам че трябва да е проблем на която и да е фирма. По никакъв начин не приемам че съвременен вагон, за който има достатъчно снимков материал, трябва да се прави с измислен номер или някакъв друг компромис в печата.

Всичко това ме отдалечава от оценка "страхотно". Но при положение че едва ли не всичките ми модели са с подобни компромиси - естествено ще го преживея.

Всъщност, дори и Роко да изкара този вагон в близките година (две), на какво ще ги закачаме - на ехДБ-та .....

zazo:

--- Цитат на: Filip Andonov link=topic=4.msg97121#msg97121 date=1415108788 ---Има ли модел на БДЖ вагон или локомотив от вече произведените до този момент, който е пресъздаден максимално точно ?

--- Край на цитат ---

Не мисля че има такъв вагон. Митко е съвсем прав като казва:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=4.msg97122#msg97122 date=1415109678 ---...
Всъщност не е тайна че доста от моделите им - и на товарни вагони, и на пътнически - са "конфекция"
...

--- Край на цитат ---

Това е валидно не само за БДЖ вагоните или за тези на Roco. Повечето фирми, които произвеждат "конфекция" правят компромиси с точността на моделите, за да ги продават във всякакви разновидности. Пацо ти е пратил линк към спалния вагон на Тилиг в ТТ. Истината е, че и той не е точен. Оборудването под коша, няма нищо общо с действителността. Това си е практика на Тилиг особено за вагоните в Н0. Слага се едно и също долнище на всевъзможни вагони, стига да пасва. Понякога слагат и грешни талиги. Изобщо компромисите с неща, които не се набиват толкова много на очи са много и са характерни за произодството на този тип фирми. Лошото е че цените растът непрекъснато, но не и качаството на продукцията.

IKAR:
Абсолютно е така. Преди три години на изложението във Виена  при всички нови модели и то на "маститите" фирми си личеше, че са тотално компрометирани в сравнение с по-старото производство. Не с лупа, ами направо с невъоръжено око се виждаше, че нещата са ги "развалили". По-сетне нямам наблюдения на живо, но предполагам, че тенденцията все така продължава, затова и от 2008-а година практически нищо не съм купил, не толкова, че не мога да заделя съответната сума, ами заради драскотините, залепените работи накриво, монтирането на междукупейните стени по средата на прозорците (при Брава например) и т.н......За карантията не разбирам, не мога да кажа...

Скоро например в един от официозните немски сайтове четох една измишльотина, че Мерклин щели да се изнасят от Китай за сметка на разширяване на завода в Дьор, заради проблеми с качеството и заради значително нарасналите разходи за труд  при Чин Чан Чун. Само дето бяха пропуснали да отбележат, че това просто няма как да стане, защото Мерклин вече не е самостоятелна фирма, собственост е на Simba Dickie Group, следователно "немецо" не може самостоятелно да ги решава тези работи......

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия