Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Новости от ROCO
mitko0888:
Липето не е преоценило модела ей така. Липето го пуснаха на ниската цена когато в Роко се изчерпи.
И аз мисля че всичко БДЖ-ско до сега се е изкупувало доста бързо. В сайта на Роко не може да се купи нищо. В сайта на Тилиг също не може да се купи. Има единични бройки в търговците, което е нормално и е добре. А пък след само няколко години цените "на старо" на всичко БДЖ стават доста високи, т.е. това е атрактивно за всеки по-голям търговец.
Величко:
Ми не съм съгласен. Липето пуска всичко на промоция след определен период, което не се изчерпало. В това число влизат "култови модели в обб,дб и есбиби", не ми се вярва всичко да е на загуба. Примерно: лок от 320е на 179е. Другото е, че самото намаление(промоция) идва от фирмата производител в случая, защото навсякъде го бяха намалили на 80лв. Може и да не са доволни от продажбите на вагона, но чак пък провал....
Adrian:
Добре , оттеглям формулировката 'провал' ; бях писал на Роко миналата година , за да попитам за габ-са и ми отговори някаква менажерка - нещо от сорта ,че не е в плановете и за 4-тото тримесечие . Аз пък отговорих ,че тук има голям интерес и го очакваме . Тя отговори ,че за съжаление продажбите на спалния бдж не са оправдали очакванията и е възможно товарния вагон да не бъде произведен .
Търговецът / производителят намалява цената , когато не вървят продажбите , а не за да даде аванта на купувачите . Това се нарича '"да намалим загубите" ;)
пп ето тук има бдж gabs
pavlinbg:
--- Цитат на: pach link=topic=4.msg106081#msg106081 date=1484251300 ---При пазар максимум от 50 бройки...И то при условие,
че всеки от нас си купи по един локомотив, независимо,
че не всички сме в Н0 (!!!)...За какъв пазар на българки модели
говорите нещо не разбрах!?
Било всичко българско продадено...Ми в нашия оказион,
една трета от моделите в Н0 са български ...И не са продадени поне от шест месеца!!!
(За без пари и цитираните фирми не продават)
--- Край на цитат ---
Е тук не мога да се съглася. Пазарът е доста повече като бройки, но явно и това не е достатъчно. Модели на БДЖ се продават добре и извън България - в Липето и при производителите, всичко в Н0 е изкупено. Относно оказиона - да, има БГ модели, които не се купуват, но според мен причината е високата цена. Апропо, цените на някои БДЖ модели в ebay.de също достигат космически стойности от порядъка на 100 - 150 евро за вагон.
pavlinbg:
--- Цитат на: daddy_g link=topic=4.msg106086#msg106086 date=1484256311 ---Като човек занимаващ се доста с БДЖ модели, макар и не фабрично производство ще споделя следната статистика:
3 броя серия 04
3 броя серия 55
1 брой серия 42
1 брой МДД4 Булмаркет.
Това са закупените модели в България.
Всички останали 70 броя сумарно от всички серии които правиме с Митко са за: Румъния, Австрия, Швейцария, Германия, Холандия, Аржентина, Русия, Ирландия, Англия....може и да пропускам някоя дестинация ама по памет толкова. Графика не ми е пред очите в момента. И 70 процента от това количество са БДЖ модели.
--- Край на цитат ---
Добре, а какво става с моята 55-ца ? Чакам вече 2 г.! :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия