Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Новости от ROCO

<< < (78/99) > >>

pavlinbg:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=4.msg110397#msg110397 date=1516531905 ---Не разбрах Filip и pavlin какво питате и отбелязвате за релсите.

geoLine е стартовата версия на ребсите на Роко. Тя си стои и тази година, в стартовия каталог за 2018. Стрелките са с радиус 502.7 мм. Има и стрелки в крива с 434.5 мм, симетрична двойна стрелка и кръстовидна стрелка. Всичките са на 22.5 градуса.

Roco-line е съвсем друго нещо. Имат стрелки и кръстачки на 10 и на 15 градуса. От миналата година възобновиха гумените (пластмасови) подложки за тези релси, но самите релси си ги има от доста години. В каталога за 2018 ги няма, защото не са "новост", но в сайта и магазините могат да се купуват, никой не ги е спирал. Ако искате да си ги гледате на каталог, последният валиден е Accessories Catalogue 2015/16 (има го на сайта), допълнен с новостите за 2017. Или в пълния каталог - на хартия.

--- Край на цитат ---

Аз имах предвид кривите с вградена призма R5-R20, които са с r между 542,8 и 1963 mm и бяха обявени като новост през 2017 г. Могат да се видят тук:
  https://www.modellbahnshop-lippe.com/gruppenliste/Standard_2_Gleise/1-4-0-0-007001-0-0-0-0-0-0-grp-de-p-0/gruppenliste.html 

А така също и стрелките с призма с ъгъл на отклонение от 10 и 15 градуса, които също излязоха през 2017 г.
https://www.modellbahnshop-lippe.com/gruppenliste/Gleise+_und_+Gleisbau/1-4-0-0-007-0-0-0-0-0-0-grp-de-p-0/gruppenliste.html 

mitko0888:
Е точн отова е Roco-line, вече го пишат без тире - Roco line

pavlinbg:
В сайта на Роко тези релси са ги обособили като Roco-Line w. bedding
  http://www.roco.cc/en/productsearch/0-0-0-0-0-0-0-005003/products.html   

Явно това е някаква междинна релсова система - хем с призма, подобно на Geoline, хем с параметрите на Roco-Line

mitko0888:

--- Цитат на: pavlinbg link=topic=4.msg110404#msg110404 date=1516537712 ---Явно това е някаква междинна релсова система - хем с призма, подобно на Geoline, хем с параметрите на Roco-Line

--- Край на цитат ---

Това, на което му викаш междинна система, се появява през 1989 година с името ROCO LINE. Първоначално е предвидена два вида призма - кафяв и сив цвят. Не знам дали е произвеждан кафяв, освен за панаира в Нюрнберг, но сивата се продава от есента на 1989. Едновремемнно с това се предлага и същите релси без призма. По това време Роко има други релси с 2.5 мм, които се продават и още доста години след това.

Заради някакви патентни условия (не знам детайли по въпроса) от 2006 година се предлага Roco GEOLINE с призма вместо Roco line с призма. Релсите без призма не са спирани от 1989 до сега. През 2017 релсите с призма се появиха отново (както писах не съм наясно с патентните условия) и ще се продават и в бъдеще (ако Роко продължава да го има, тъй като и самата фирма е за продан от лятото на 2017).

pavlinbg:
Благодаря за историческа ретроспекция, която ми бе полезна, но е факт, че към настоящия момент, според сайта на Роко, тези релси не са в раздела Roco-Line. Може би това се прави по комерсиални съображения.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия