Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Зала с макет в България???

<< < (3/4) > >>

BateYavko:
Рядко коментирам по темите ама тук ша са изкажа:

МОЖЕ!
НО, само ако се съберат накуп: 100% оптимизъм, желание, здрав разум, единомислие и средства.

daddy_g:
И аз съм на мнение че подобно нещо ще има интерес в България
Особено ако е предимно с български подвижен състав и български
забележителности и пейзажи..
Въпроса е кой би спонсорирал подобно начинание???
Кой от вас примерно би се включил в работата по създаването на такава зала
(то е ясно че трябва силна група, а не 1-2 ентусиасти)???

nilfe:
Съберете минимум 1 милион евро и сте вие. Миниатюрния Вундерланд са го почнали с 2 милиона евро, като залата в която е, не е тяхна собственност, а на обшината. Т.е. плащат наем, който не мисля, че е малък. Успех на ентусиастите. Може и да има посетители, които да покриват поне разходите по подръжката. Едва ли с оптимизъм и желание ще се получи за сега в България, защото здравият разум би трябвало да надделее.  :yes:

Още нещо за което се сещам е, че такъв проект трябва да има подкрепата на доста фирми произвеждащи всякакви компоненти и екстри за макети. Например, основно Вундерланда е изграден с електрониката на Литвински, доста промени са направени по стандартните блокове за управление, за да ги вмъкнат в частния случай Вундерланд. И много други малки подробности, които се отстраняват в движение с много пари и находчива мисъл. Т.е. требе си посетители, които да избият парите. Не случайно Вундерланда не е изграден като Германия, а като епизоди от цял свят, посетителите са не само германци, а всички заинтересувани от хобито в развитите страни на Европа. Прихода на Вундерланда са над 3 милиона евро годишно, дали толкова много пари ще събере макет във формата на България и само с БДЖ. Мечтайте си хобисти, лошо няма.  :good:

pach:

--- Цитат на: BateYavko link=topic=4021.msg82692#msg82692 date=1350231508 ---Рядко коментирам по темите ама тук ша са изкажа:

МОЖЕ!
НО, само ако се съберат накуп: 100% оптимизъм, желание, здрав разум, единомислие и средства.

--- Край на цитат ---

Това е най-точното определение...

А това ...
--- Цитат на: nilfe link=topic=4021.msg82696#msg82696 date=1350234311 ---Съберете минимум 1 милион евро и сте вие. Миниатюрния Вундерланд са го почнали с 2 милиона евро, като залата в която е, не е тяхна собственност, а на обшината. Т.е. плащат наем, който не мисля, че е малък. Успех на ентусиастите. Може и да има посетители, които да покриват поне разходите по подръжката. Едва ли с оптимизъм и желание ще се получи за сега в България, защото здравият разум би трябвало да надделее.  :yes:

--- Край на цитат ---
подчертаното в цитата е от мен.

...е  действителността ... или реализЪма...

България на длан усвоиха пари от еврофондовете ( тоест пътеката я има - "културното наследство"),
но се оказа недостатъчно да "запали" още ... и още...

Тук (да се брои форума като цяло, защото  не желая да влизам отново в този филм) на 2 (два) пъти бе
провалено подобно (модулно) събитие в центъра на София - най-посещаемия МОЛ, благосклонно ни предоставяше много добра площ за една седмица...ами някои "фактор"-чета (или поне за такива се изживяват) не смятаха, че ще стане...защото не беше тяхна идеята, инициативата и реализацията (последното отчасти). Тези факторчета не смятаха, че сме готови за ТV-изяви, което не им попречи,
да ги направят (но като главни герои), не смятаха че сме готови и за още куп подобни изяви,
което и до ден днешен не им пречи да повтарят като мантра израза "...за популяризиране на хобито,..." и т.н.

Стара история ,която само (за най-голямо съжаление) показва, че nilfe е абсолютно прав!!!

Останалото се заключава в две изречения:
- българите не са по колективните изяви (справка спорта ни);
- и отново става въпрос за "кой ще води дружина?".

Това е мое лично мнение, не ангажиращо никой, и отбелязвам, че за мен
това е горчиво минало, което не желая повече да коментирам....

Но пък продължавам да съм оптимист, най-малкото защото всяко "лице на моделизма" ни
има и обратна страна - като монетите!
 :hi: :hi: :hi:
Приятна вечер, за разбралите...
За останалите - ще разберете рано или по-късно, истината е гола и не може да бъдзе скрита!
Поздрави!
 :hi: :hi: :hi:

emilchaushev:
Идеята за такова начинание по нашите географски ширини е еретична според мен по няколко причини:
1. Нужен е човек фрашкан с пари,  който да не очаква възвръщаемост на инвестицията няколко години;
2. Нужни са няколко човека, които да са съгласни това да им стане професия и да търят кръст на всичко, което са градили като кариера до момента; При това тези хора е необходимо да имат нужните умения за това, а не просто да умеят да мацат с гипс, да лепят листчета с трева и т.н.
3. Необходими са поне една-две години за да се изгради нещо, което да става за показване- не виртуални чертежи, не дървения, а готов продукт.

От впечатленията, които имам от Булколекто и реакциите на хората тогава съвсем не е задължително подвижния състав да е български, защото никой не обръща внимание, когато не разбира. Хорат гледат цветното и движението, останалото са подробности, които могат да направят впечатление  само на хора занимаващи се с това.

Пламене.. за всяко нещо си има време.. а когато правиш нещо, когато му е времето - това е изкуство.. За съжаление мерака понякога е по- зле от д***нята И ще те помоля, ако толкова не искаш да коментираш нещо просто да не го правиш, а не да подчертаеш колко не искаш , ама ей ви тука две педи пост да четете, щото ти не искаш да приказваш за това- знаеш поговорката: "Не сей л**на, ако не искаш да жънеш кенефи".

Темата не е за миналото ти в КЖМ, а за Зала с макет, за това ще те помоля да се въздържиш от следващ коментар...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия