Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Зала с макет в България???
Rizar:
Според мен има шанс да привлича посетители, зависи как точно е направено. Може би повечето посетители ще са с деца, защото на малките им е интересно. Трябва да се направи, да се пробва, може би по този начин ще се популяризира жп моделизма в България?!... :scratch_ones_head:
gzo:
Прав си, зависи как ще се направи.
Ако в залата дъни люта чалга, пушенето е разрешено и входа е без пари гаранция, че
ще има интерес.
Loco-motion:
Според мен има шанс, ако тематиката е малко по-широка, отколкото само за железниците. Всъщност точно както Miniatur Wunderland. Идеята ми е освен БДЖ да има и макети на български забележителности в 1:87, да има също така и отделни секции, пресъздаващи Гърция, Румъния, Сърбия с техните железници и забележителности, да има по три-четири гари във всяка секция. В общи линии нещо като посочения от gzo проект "България на длан", само че в по-завършен вид, а не всеки макет на сграда за себе си.
Така както аз си го представям една зала няма да е достатъчна, но тъй като би било много скъпо да се вземат повече помещения отначало и само една зала ще свърши работа, а като/ ако се набере скорост макетът да се премести а място, където постепенно може да се наемат още помещения и да се увеличава макетът с още мотиви.
gzo:
Точно, липсата на аналог на това за което говориш (обвързване на ЖП и БГ забележителности) ме провокира да си направя своя "България на длан" в съседната стая у дома.
mitko359:
в Берлин локса (подобно нещо за което говорите) се намира в мола ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия