Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Бъдещите гари на макета на StefanОff
stefanoff:
Понеже съм фен на "Всичко българско и родно" успоредно с макета върви и разработката на сградовия фонд. Има една гара в моето детство която има страхотна сантиментална стойност но по ред причини (визирам липса на снимков материал за нея и достатъчно разстояние което ме спира за в момента около 600 км) си избрах друга за мене типична българска гара - Елисейна. На базата на снимков материла от нета, малко логика, подходящия софтуер се получи това. В момента е само 3д , но направата на чертежи и разгъвки за макет в съответния мащаб би ми коствало трийсетина минути.
За малка гара (при мен се явява горната) съм разработил тази типична симпатяга:
За отклонението , което така или иначе не съм го измислил тази сграда. Тя е във Варна, до релсите под "Новия домостроителен комбинат) и така и не разбрах за какво служи. Но архитектурата и е забалежителна, жалко че съм загубил снимките, остана ми само 3Д-то
Моля се за малко повечко свободно време за да метна и тях на тесгяха за изработка. Идеи бол, възможности неограничени а време - никакво.
Поздрави.
pach:
Мдааа, страхотно!
Поздравления за "изберете българското" и плановете на сградите - ще станат явно чудесен акцент.
Майсторите от далече се познават! :hi:
Vlado:
StefanOff, поздравления! С интерес ще следя направата на моделите. А друг път правил ли си такива модели на сгради? Сподели опит, моля. :yes:
emilchaushev:
Чудесни проекти. Когато и самнтиментално са обвързани с миналото мога само да пожелая скорошно завършване... И не се отказвай ей, че проекти сме гледали много. Като завършиш тогава ще поздравяваме с титлата майстор.
stefanoff:
Намери се малко време за хобито. Кофти стечение на обстоятелствата ми намери времето (излезнах болнични заради ужасни болки в кръста) за продължаване на проекта. Не ми се хвърляше на голямата гара и метнах малката. Направих си чертежчетата и ги пуснах за печат.
Принтера е модифиран стар Лексмарк, така или иначе няма драйвери за windows 7 , и го префасонирах да печата върху плоскости (в момента до 1 мм). Става прекрасно няма значение дали е картон или пеноразпенените картони (дурафин, комотекс, форекс и т.н.)
След печата остава само да режа внимателно по контурите и да сглобявам.
Получи се това, проекта съм си го направил прекрасно , предвидил съм и дебелините на стените предварително при печата , така че не се налага да смятам.
Материала е "Forex" 1 mm, лепя с някакво лепило тип каноколит, от магазин за рекламни материали.
Мога да поработвам по малко, после в леглото на топло.
За днес толкова , отивам да си прибера щерката от градината,така че няма как да се продължи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия