Автор Тема: Още един клуб за ЖП моделизъм?  (Прочетена 9445 пъти)

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12341
  • Рейтинг: 1327
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
Re:Още един клуб за ЖП моделизъм?
« Отговор #15 -: 17 Октомври 2012, 16:53:52 »
Чудесна идея!!!  :clapping:
ПРи това започваш от нещо което спокойно ще ти даде стабилна основа, за смислена и ползотворна дейност.
То някои хора от гаражите си започнаха, а като гледам темповете ти на развитие в моделизма - вече доста ти дишат прахта отзад!!
Пък и свободни "радикали" винаги има. ;)
Важното е да се съберете приятели, а съдебна регистрация и т.н. не е задължителна.
Всичко се урежда, когато назрее времето и мястото. Не бързайте - оглеждайте се на всеки...макет!!! :spiteful:
Всичко се определя от целите които ще си поставите в крайна сметка.
Пожелавам ти успех!
 :hi: :hi: :hi:

ПП. Някои наистина се изказват неподготвени...при това от чуждо място! :fool: :sarcastic:

daddy_g

• Trade Count: (9)
  • Hero Member
  • Публикации: 1023
  • Рейтинг: 332
  • HO (БДЖ) & N (БДЖ & USA)
« Отговор #16 -: 17 Октомври 2012, 17:04:34 »
Ами ако трябва да съм честен ...днес бях на среща с една голяма фирма вносител..обещаха да помогнат на 100% с дървенията за модулите както и да съдействат с транспорта при бъдещи срещи на клубовете..
Според мене е добра подкрепа

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5585
  • Рейтинг: 650
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #17 -: 17 Октомври 2012, 17:06:17 »
Успех, Слави! Ако си сериозен и упорит всичко ще постигнеш. Пък, убеден съм, и помощ ще получиш, ако имаш нужда от такава.
« Последна редакция: 17 Октомври 2012, 17:21:18 от Vlado »

Tomislav.Popov

• КЖМ - България
  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Публикации: 42
  • Рейтинг: 4
« Отговор #18 -: 17 Октомври 2012, 17:20:10 »
Цитат на: daddy_g link=topic=4027.msg82820#msg82820 date=1350482674
Ами ако трябва да съм честен ...днес бях на среща с една голяма фирма вносител..обещаха да помогнат на 100% с дървенията за модулите както и да съдействат с транспорта при бъдещи срещи на клубовете..
Според мене е добра подкрепа

Стискам ти палци!
Нещата ти изглеждат страхотно!

daddy_g

• Hero Member
« Отговор #19 -: 17 Октомври 2012, 18:10:39 »
То все от някъде се почва.. аз почвам от нулата ама съм си упорито магаре и не се отказвам лесно.
Вече относно това дали ще намеря съмишленици все пак зависи и от местоположението на помещението
(а то е в Овча Купел, в блока до болница Доверие).На някои може да им е удобно, на други не.
Макета ще е от Фремо модули, така че в бъдеще ако се намери по-голямо помещение винаги може да се премести.

П.П. Някой ако обмисля да стане съмишленик нека си каже. Нека поне се съберем една група 5-6 желаещи, та тогава може да се обсъди учредяване и т.н. и всичко да си е сериозно както и трябва да бъде

Boris 2-12-4

• Trade Count: (7)
  • Hero Member
  • Публикации: 536
  • Рейтинг: 164
  • Еп. І,ІІ,III; вагонни фабрики; кранове; военни
    • rocklokomotive.blogspot.com
« Отговор #20 -: 17 Октомври 2012, 18:19:05 »
 :give_rose:
Хубава идея!
Колкото повече, толкова повече.
Имайки различен опит (в това число и организационен) и между другото пътувания специално
по тема " Моделистки организации" , ще си позволя следните съвети, най-вече от черния спектър:
1. Проучи защо и как се роят, умират и затихват подобни организации.(В София поне 6-7 примера, не само жп ,а и други моделистки сдружения)
2. Има и други начини на съществуване:
2.1. без регистриране в съда
2.2. частен клуб
2.3. еднолична организация и.т.н.
3. Организационно ще имаш страшно много работа. Това ще е за сметка на нещо друго, чисто
времево. Помисли от какво можаш да се откажеш... Готов ли си да делегираш част от задачите, на някой друг; Този друг може да е под средната ръка моделист, но да притежава други качества: комуникативност, организационен талант и т.н.
4. Купи си и книгата " Никога вече излъган" - сериозно четиво е;автор Дейвид Либерман,2001г.;издание на "Кибеа" . Ще Ти трябва в Чалгаристан.
5. Женският поглед отстрани винаги е полезен. Интуицията им, мноого често ни липсва.
6. Очаквай всякакви насмешки, подигравки и удари под пояса -  ето така - просто за спорта.

Вариантът може и да е е по-поносим, но "Покрий млякото, да не го излока мачката" :sarcastic:

Желая Ти успех.
Тук някъде се мота и устава на ДЖМПЖ-Варна, с който бяхме приети в МОРОП и ,който много  им хареса. При все, че се опирахме именно на техни сламки.(Ще повторя само на бързо забравящите, че просъществувахме само няколко години поради реституция на сградата и Лукановите икономически идиотизми).

Желая от все сърце успех!!! :drinks: :hi: :give_rose:
« Последна редакция: 17 Октомври 2012, 18:44:24 от Boris 2-12-4 »

daddy_g

• Hero Member
« Отговор #21 -: 17 Октомври 2012, 22:48:09 »
Тук настана някаква зловеща тишина..почвам да се чувствам като палач с брадва  :( :( :(

ivo

• КЖМ - България
  • Trade Count: (8)
  • Hero Member
  • Публикации: 2006
  • Рейтинг: 558
  • HO - II-III, София
« Отговор #22 -: 18 Октомври 2012, 06:59:57 »
Е споко де ... за един ден нищо не става. Преди 5 години тази мисъл ни дойде на няколко души. От тогава много хора  :yes: много вода изтече. А виж сега ... вече има два клуба. Бъди упорит :good: да не издавам тайни :spiteful: но и 3 ти е на ход  ;D

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12341
  • Рейтинг: 1327
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #23 -: 18 Октомври 2012, 08:55:53 »
E, как няма да стане тишина - обмислят, узряват (на някои им трябваха две от пет години за това действие),
 дърпат се "навън" , напъват се "навътре", ту са "вън" ту са "вътре" (да ти напомня нещо?  :sarcastic:)...
въобще както казва Адри - не можеш да знаеш във всяка (черна) моделиска душа какво се ражда.
Борис го е казал доста точно, така че загрявай и очаквай...неочакваното.

Помещението ти е близо до нас, така че ще си прескачаме по съседски за взаимно подпомагане.
Знам още поне двама души,(които са и наблизо физически) и предполагам, че са се свързали с теб вече.
Успех!

daddy_g

• Hero Member
« Отговор #24 -: 18 Октомври 2012, 09:01:15 »
Цитат на: pach link=topic=4027.msg82870#msg82870 date=1350539753
E, как няма да стане тишина - обмислят, узряват (на някои им трябваха две от пет години за това действие),
 дърпат се "навън" , напъват се "навътре", ту са "вън" ту са "вътре" (да ти напомня нещо?  :sarcastic:)...
въобще както казва Адри - не можеш да знаеш във всяка (черна) моделиска душа какво се ражда.
Борис го е казал доста точно, така че загрявай и очаквай...неочакваното.

Помещението ти е близо до нас, така че ще си прескачаме по съседски за взаимно подпомагане.
Знам още поне двама души,(които са и наблизо физически) и предполагам, че са се свързали с теб вече.
Успех!

Навън ..навътре...напомня ми на нещо мноооого приятно.. :spiteful: :spiteful: :spiteful: :spiteful: :spiteful:
А въпросните двама които са близо до мен не се сещам кои са

mgirginov

• КЖМ - България
  • Trade Count: (34)
  • Hero Member
  • Публикации: 1932
  • Рейтинг: 192
  • N Länderbahnen I еп. София
« Отговор #25 -: 18 Октомври 2012, 09:39:21 »
Цитат на: daddy_g link=topic=4027.msg82871#msg82871 date=1350540075
Навън ..навътре...напомня ми на нещо мноооого приятно.. :spiteful: :spiteful: :spiteful: :spiteful: :spiteful:
...

... :scratch_ones_head: :mda:....паркиране в гараж ?....
 :lol:

daddy_g

• Hero Member
« Отговор #26 -: 18 Октомври 2012, 09:43:29 »
Цитат на: mgirginov link=topic=4027.msg82876#msg82876 date=1350542361

... :scratch_ones_head: :mda:....паркиране в гараж ?....
 :lol:

Неее...студенооо...много студено

mitko0888

• Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 2416
  • Рейтинг: 1028
  • H0, еп. I, II, III, IV, София
    • Снимките ми ...
« Отговор #27 -: 18 Октомври 2012, 14:40:26 »
Цитат на: daddy_g link=topic=4027.msg82871#msg82871 date=1350540075

... а километражът все на нула стои ...