Чéстито Спасе! (още един ...

)
И `кво сеа...излиза, че само аз (за сега) някога съм направил правилния (според мен де) избор,
не под натиска на пазара...или по-точно на липсваш такъв, ами само защото прецених, че
при запазена детайлност (от Н0 в ТТ) ще имам повече място в по-малкия мащаб.

Скоро правих един примерен макет (плана му де) в Н0 с приблизителни размери 2 х 4 метра.
Ами едвам изпълних изискванията на пожелалия го, при това със сравнително къси коловози (1,40м)
което събира едва локомотив и три/четири вагона.
Не ща да влизам в излишни спорове, ама на тази площ в ТТ знаети ли каква страхотна гара мога да вкарам?
ПРи това с коловози над 2,0 м - тоест за локомотив и 7/8 вагона (четириосни)!?!?!?
Това някога (1978/1979) беше мойта основна и единствена причина да продам
за един ден всичко в Н0 (чак ми се плачеше обаче) и на другия ден едвам да дочакам началото на работното
време за да купя с парите всичко в ТТ. ...е някои неща все още ги нямам в ТТ, ама защото не се произвеждат все още,
но и така броя на парните локомотиви в този мащаб достига вече числото 100 (без модификации в серии и епохи на едни и същите).
Същото е за вагоните и автомобилите.
А най-интересното е че всички смятаме Чехия (един клуб 3300 човека в ТТ) и другите бивши соц. страни за основни "носители"
на този средно голям мащаб, но се оказва че има доста по-голямо разпространение и в други европейски страни като,
Англия, Италия, Дания (6 модулни клуба) и т.н. За Щатите - родината на ТТ не е нужно да споменавам...
А според последната статистика на MOROP изненадата е ...Холандия, където %-тно се оказва най-разспространения мащаб
сред железопътните моделисти!!!!!!!!

Та така...
Кой още ще си каже историята (минала, настояща или бъдеща) с мащаб ТТ!?!?!?