Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Проблеми с техниката

(1/4) > >>

gzo:
Колеги техичари,
от доста години си служа с акумолаторна отвертка на БОШ PSR 200Li, но се появи проблем с въртенето. При натискане на бутона работната лампа (диод) светва и двигателя завърта редуктора точно 1/2 оборот и спира (лампата продължава да свети). Индикатора за заряд на батерията странно светва в зелено, сякаш батерията е вече заредена и може да се махне от зарядното. Обичайно същия този индикатор светва в червено, когато батерията е изтощена, а свети в зелено, когато се зарежда в зарядното.
И аз като един виден представител на пишман техничарите реших да зарглобя отрвертката за да видя къде може да е проблема. На външен вид няма никакъв механичен проблем. Сглобих и разглобих зъбчатките на редиктора и той си върти. Няма разпоени жици и т.н. Замерих литиевите баретии- заредени са, без пад на напрежението.
Бутона всъщност задейства последователно 2 прекъсвача:
-1 лостов прекъсвач за работната лампа, която си свети без проблем и
-1 ЦК (МП) главно ключенце за мотора.
Интересното е че когато натисна много пъти бутона (примерно 15-20) понякога мотора зацепва и си върти нормално докато не отпусна бутона. Следващото натискане е пак същото- половин оборот и спира.

Знам, че има оторизирани сервизи, но аз лично не съм доволен от обслужването им, а през ръцете са ми минали доста машинки.
1- че се мотат много и 2 че взимат безумно много пари за ремонт извън гаранцията, понякога дори повече от стойността на повредената техника. Обикновенно БОШ-овете имат проблеми с прекъсвачите и ми се струва, че и моя случай е такъв.
Някой има ли опит с подобни проблеми на  БОШ ?

Gervasii:
купи си нов!

lubomir:
Всичко ново е многократно по-долнокачествено от старите производства. Печалбарстването такова мамата на качеството, или с други думи количествените натрупвания доведоха до качествени изменения - в минус естествено. Ей това е резултата от "подобряване" на технологичността, и подържане на ръста на печалба,за да те листват на коя да е борса. ;D
Има  нещо тотално сбъркано в капитализма и неговите икономисти, и то е, че никой не им казва на студентчетата, че на земята всичко има начало и край. Няма такова понятие като безкрайно изстискване на даден продукт за генериране на печалба.
Аз бих си я ремонтирал отвертката, като потърся сътотвеното ключе за подмяна, па даже и в сервиза на БОШ. Много е вероятно обаче ключето да е стандартно и да може да се смени за някакви стотинки.

CaLLlo:

АМи смени го тоя ключ де, а за да си 100% сигурен преди това, дай накъсо клемите които той трябва да свързва ... със съвсем обикновена жица(тел) или дори отвертка ...

liro4605:
От доста време си мисля и аз да я пусна тас тема с мои въпроси към евентуални знаещи :yes:
1. Как мислите като потребители,кои вариант е по-добър:
     -закупуване на нова батерия
       -рециклиране на старата
         -закупуване на нов винтоверт(този вариант най-не ми се ще имайки предвид че дадох 400лв за сегашния)
2.От години ползвам този лентов шлайф и така и немога да разбера защо ме удря статично електричество от филтъра към ръката държаща ръкохватката с бутона  http://intercomersgroup.hit.bg/5.jpg

По повод казаното от Любо съм напълно съгласен.Бях фен на БОШ и 90% от инструментите ми са на тази марка но съм ги купував преди 10-12години,днешните нямат нищо общо и виза важи вече с пълна сила,а той е:

Жена,циганин и Бош,нещо което винаги може да те предаде  :haha:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия