Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Проект 04 серия на БДЖ
stefanoff:
Профила на резервоарите знам, че принципно е доста по-извит навътре,това е предвидено в разкроя на детайлите, основния проблем, е всички детайли са ецвани, прорязани са няколко десети в картона, и когато се пробвам да огъвам ,грубо казано капаците се "отлющват" от картона, търся вариант как да имам хем прорязани детайли хем да успея да огъна. Утре ми проблесна една идея, да прорежа на 100% капаците , да огъна по желания профил и после да ги залепя на местата им. По принцип съм спазил изискванията на колегите за наличния наклон на ръба на кабината. Не съм съвършения перфекционист, но когато може да се постигне като технология защо да се правят компромиси. Относно снимките, детайлни снимки на талигите ще са ми плюс, както и по покрива. Отворен съм към идеи и критика.
stefanoff:
Извинявам се за качеството на снимките, снимах с телефона, но след като изчистих дефектите от картонените демо версии се престрашх да си резна едно копие от "форекс" 1 мм. Като за първи опит за рязане на пластмаса не всичко е супер, но може да се преглътне спокойно. Ако не се бърза и се внимава, всички фрапиращи огъвания стават доста прецизно, а дори да има проблем, все пак модела е пластмасов и може да се китва и обработва докато ти омръзне. Покрива е от два пласта по 2мм рендосани с моделно ренде и после китвани един път. Снимките са от периода първо китване на покрива и грубо шлайфане за добиване на форма.
mitko0888:
Има вид на добро начало. Чак и аз се замислям за една коруба (въпреки че не съм фен на БДЖ). Как ще са детайлите по покрива?
stefanoff:
Малко по малко продължаваме. Докато чакаме компютъра да сметне някоя друга картинка се занимаваме с лока. Добавих покривните панели, прожекторите и фаровете. Но докато вниквах в детайлите почвам да откривам още грешки в модела, като това че не всички решетки и жалузи са навътре отстрани а само осемте по средата, а другите 4 не влизат и са на нула с външната повърхност на коша. Другото дразнещо се получи с дебелината на покривните панели, май трябваше да ги резна от 05 а не от 1 мм. Имам да добавям още детайли по покрива, да китвам и шлайфам рамата в предната и задната част , и да добавя извитите елементи на шасито на които се захващат плуговете . .
Трябва да дооформя фаровете разни дефекти . Картона като материал е доста по - чист за работа, но там не търпи много много корекции китване и шлайфане. Надявам се скоро да е готово за пробно пръскане с боя. Поздрави.
KRAKOMOBILA:
Като цяло резултата е хубав. Добре си забелязал, че не всички решетки са вдлъбнати. Съгласих се, че и покривните елементи са по-скоро 0,5 от колкото 1мм. Не се забелязва - отгоре охлаждащите решетки нарязани ли са или просто са загатнати ? Реално те са нарязани и не следват извивката на покрива, а са прави - някъде тук Миро беше снимал и беше пуснал снимки на покрива там се вижда.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия