Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Модул за обръщателно ухо

<< < (2/5) > >>

zazo:
Имам следния въпрос. Нека си представим, че имаме доста голямо ухо, което е се управлява с такъв модул. Има ли проблем в изолирания участък (ухото), който се управлява от този модул, да се движат повече от един локомотив?

Vlado:
Мисля, че има, защото при излизане от участъка могат да дадат противоположни сигнали на модула и да му стане нещо. Но иначе ако се движат само вътре в изолирания участък според мен няма да има проблем.

zazo:
В общи линии и аз се сетих за същия сценарий. Ако приемем, че проиграваме ситуация с два локомитива, при навлизане на първия в ухото няма проблем. При навлизане на втория също не би трябвало да има, въпроса е какво се случва, когато първия излиза, а втория е все още вътре. Ако правилно съм се ориентирал на декодерите не им пука, какъв е поляритета на релсите, така че не би трябвало да има проблем, обаче дали и на практика са така нещата?

Vlado:
Би трябвало да няма проблем.

pach:
На декодерите не им пука, но релето ще прещраква всеки път когато минава колоос през среза, защото всеки път ще отчита късо съединение...ако не сработва достатъчно бързо, може да се задейства аварийният стоп на централата ...тоест тя първа да отчете късото.
Пък и релето на автомата за уши ако не е качествено (в 90 %от случайте), при често такова "побъркване" с повече от един лок, ще почне да искрят контактите му (заради по-голямото натоварване от консумацията през тях) и ще се скапе бързо...
По принцип Васкопф подменя тези релета с проверени и по-качествени още преди да монтира такъв автомат, за да спази принципа за превенция срещу дефектиране.
 ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия