Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Проблем с парен локомотив от Start-set
grivata:
Имам стартов пакет PIKO от евтинките, от доста време насам парното локомотивче не се движи, беше се насъбрало доста боклук в зъбните колела и по колоосите, играх си доста време да го чистя, уж се справих, но пак не се движи - ручи, бучи...като г останвя повече време върху релсите понякога тръгва леко, но пак спира, иначе това вътре което е винтилообразно метално такова се върти, но колелетата не се завъртат....тези пластинките над колелетата ги кривих насам-натам, но не помня когато го купих дали същите опираха в колелетата и трябва ли да опират въобще....
Някакъв съвет как да тръгне отново машинката?
София 70:
Сигурно е от детски стартов сет .Има пластмасови зъбни колела , които може и да са повредени , щом ротора се върти а колелата не . - запази си го за макета ,като неподвижен лок , или дай го на малкия да си играе.
grivata:
Мисля че не е от детски....зъбните колела се въртят на ръка без проблеми, като нов имаше смазка по тях, сега боклуците, дето изчистих са я поели....утре ще постна снимки, както и на вагончетата, които имам че днес съм на бачкане и карам истинския влак! :)
toniemi:
Не се притеснявай!За 10 минути е готов!Толкова са елементарни..имам разглобени поне 20-30 броя,използвал съм ги за правене на други локомотиви.Може да се видим след нова година,ще ми го дадеш и ще ти го възкреся!Всеки ден минавам за работа през ц.гара,работя на София-север.
grivata:
Даже са 2 броя такива, абсолютно еднакви, единия ми го подариха, но е леко поръждясал, също движеше, но и той като новия спря....ще се радвам да се запознаем, аз съм почти всеки ден по Централна гара! :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия