ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Новини и предстоящи събития | News and upcoming events

Унгарска жп приказка-среща в Будапеща Октомври 2013

<< < (4/18) > >>

Adrian:
Всичко ще мине ок и ще е много полезно - не се съмнявам .
От любопитство отворих наслуки изложението от  мин.година и останах захласнат ! 189 м  модули !! яко
http://Herbsttreffen in Roßwein (25.10. - 28.10.2012)

off:  защо не работи [ u r l][ / u r l] ?

pach:
 &bgflag bg&flag &bgflag

Браво Емиле - надявам се да представите България достойно (дори с частните лица)!!!
Мислех че FREDL (или както ти го наричаш - тула), все още не е готов напълно,
 но щом вече се работи и от България  с него е чудесно.
Това (програмата) е страхотно улеснение, не само за организаторите но и за самите участници.

Имам питане - как сте с часовника за гарата ? Имате ли предвидена такава опция за нашата гара Гавраилово?
(а сега се сещам - допуска ли се и без часовник да се участва в "карането" по разсписание)

Съгласно етичния кодекс на FKTT (които не е задължителен, но все пак се препоръчва)
 кой ще е нашето лице за свръзка и уточнихте ли езика за комуникация с унгарците (ти знаеш английски например)?

Съвсем искрено ви казвам, ако имате някакви задачки или проблеми, готови сме да помагаме с каквото можем!
Нали всички сме българи!!! Вие само кажете, щото и така ви досадих с въпросите си (пък и явно скандализирах някои хора)
но моля да бъда извинен ако съм предизвикал негативни чувства - не това беше целта ми!

Колкото до линка -  разбирам че и ти си го видял, а има и още едно ...което сигурно е "бъгче".
На страницата за влизане във FREDL, като "чукнеш" опцията "BULGARSKI" - отдолу (в ляво) изписва "Здравей Емо".
Няма лошо, това че IP-тата от България не са само на Емо, е ясно, ама нека го погледнат това, щото според мен е някакъв бъг май. ;D

:hi:

emilchaushev:
Часовници, ще докарат немците. тяхна е грижата и за FRED/FREDI. За сега не предвиждаме часовник, но поне на сайта на FKTT има примери за направа и при нужда за няколко часа може да се спретне и такъв.

Тула винаги търпи някакви промени. Нагърбих се и го преведах целия, за съжаление има за доизглаждане доста, което установявам когато го ползвам за конкретни цели, че понякога превода подвежда.  "Здравей Емо"- го оправих... вече нищо не се вижда. Просто една проба, която съм правил и съм забравил да махна. Приемам предложения за текст на съобщение, което да сложа там... имам известни права в тула.

С унгарците ще се комуникира на английски. Аз повече се притеснявам как ще комуникираме, когато започнем да караме и двете съседни гари са на чехи и поляци примерно... е тогава ще е интересното и май ще търсим визуалния контакт вместо телефона.

Adrian:
Off-Topic:Можеби са имали предвид 'емо' като стил , част от мейнстрийм културата в началото на 21 век ;)

BaHkaTa:

--- Цитат на: emilchaushev link=topic=4116.msg88817#msg88817 date=1366982486 ---...Аз повече се притеснявам как ще комуникираме, когато започнем да караме и двете съседни гари са на чехи и поляци примерно... е тогава ще е интересното и май ще търсим визуалния контакт вместо телефона.

--- Край на цитат ---

С ръчни сигнали естествено както е по правилник  :rtfm: при липса на други технически средства

Или по десетопръстната система с жестове мимики и четене по устни с присвиване на ръката в лакътя типично по нашенски

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия