ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Новини и предстоящи събития | News and upcoming events

Унгарска жп приказка-среща в Будапеща Октомври 2013

<< < (6/18) > >>

emilchaushev:
Миленски, и на мен ми се иска да е толкова лесно, но това са нации, в които този моделизъм е развиван последните 60 години. Дори и Унгарците в соц времената го имаха, имаха и клубове. Няма смисъл да откриваме топлата вода тепърва и да си блъскаме главите как се прави и кара по разписание и модулно време... Ще и дем, ще видим, ще се научим... Занаят се краде. Така после ще ни е по- сладко.

Аз искам да видя и как прилагат на практика стандартите. Иначе за навръзването на всичкото модул е най- лесно, но като гледам без организация последните няколко национални срещи има моменти на лек хаос при карането- я трасе се запуши, я влаци не се движат, един през друг се слагат и махат влакове... Ето тези тънки моменти трябва да се научим как да отработваме.

Не е случайно и въвеждането на тематика при карането- това пак от fktt сме го видели.

Балканската среща ще е хубаво нещо, но организирането намтакова мащабно мероприятие си е ангажимент, който трябва да е подкрепен с много ресурс. Нямаме туловете на fktt за управление на ресурсите- модули, локомотиви, вагони, оборудване. Изисква се доста работа по проектиране на трасето в зависимост от пространството. Осен това настаняването на хората също си е логистична задачка с известна трудност...  Изобщо ентусиазъм само не е достатъчен, а опита може да е само добър помощник при такива инициативи, които не са събиране за отворени врати, за четвъртъчна среща в Наркоопа или ходене на кафе за обсъждане на модели.

Трябва да си израстем пропуснатото в годините, а срещата в Унгария само може да ни помогне да вземем два класа за една година.

mgirginov:

--- Цитат на: emilchaushev link=topic=4116.msg88831#msg88831 date=1367012962 ---...
Трябва да си израстем пропуснатото в годините, а срещата в Унгария само може да ни помогне да вземем два класа за една година.

--- Край на цитат ---

Цитираното е неоспоримо твърдение! И аз няма да дискутирам излишно, но откривам много интересно зрънце в изказването на Милен :
--- Цитат на: Mixy link=topic=4116.msg88830#msg88830 date=1367009921 ---...Просто срещата трябва да се обяви като модулна инициатива, да се направи разписание и да действаме!...
--- Край на цитат ---

Защо, наистина, не направим през зимата една такава модулна среща и не отиграем наученото в Унгария? Двата клуба разполагаме с достатъчен брой качествени модули в ТТ, които можем да навържем заедно в едно трасе, после да разделим условно трасето на 4 - 5 участъка, символизиращи "отделни клубове" и да приложим изискванията. Смятам, че с добра воля това е осъществимо. Разбира се, тази среща ще бъде със свободен достъп за всички. 

Best Ripper:
Идеи много и шарени, ама дайте да не гадаем излишно и да не си прави криви сметки. Да видим първо как ще мине унгарската среща, с какви информации и данни ще се върнат оттам. После ще анализираме по случилото се, а не по мераци, замисли и фантазии...  :drinks:

ivo:
Марио :) предложението ти е супер  :good: искрено се надявам в края на годината това да се случи. А и мисля, че това е част от общото ни израстване като клубове.  bg&flag

Още веднъж ни показваш, как размера няма значение  ;D  :hi:

emilchaushev:
Готово е трасето за срещата.
Това е първата версия на трасето и както се вижда нашата гара не е с правилния си файл, защото не се вижда коловозното развитие.

Трасето е с приблизителна дължина 100м.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия