ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Новини и предстоящи събития | News and upcoming events

Унгарска жп приказка-среща в Будапеща Октомври 2013

<< < (2/18) > >>

emilchaushev:
Остават само 10 дена.
Размислихте ли?

pach:
Предварително искам категорично да заявя, че не желая и няма да влизам в каквито и да е било конфронтации, тук,
но в следствие на придобития до сега горчив опит ("този филм съм го гледал вече"... и "пАрен каша духа"),
 се почуствах длъжен да го заявя предварително, защото иска и ще задам няколко въпроса:

1.Кой отговаря за цялостното представяне на България на тази среща?
                         (макар по-горе да е писано, аз искам известно уточнение)

2. Кой отговаря за международните публикации в чуждите сайтове за тази среща и
    от страна на България и дали проследява коректността в отразяването на новината за българското участие?

3. Кои в действителност, са записани и ще вземат реално участие на срещата в Будапеща?
              В тази връзка имат ли някой определен представител за "връзки с обществеността"
              и реален човек отговарящ за общото представяне на тази група? (Или Клуб - който и да е)

4. Кой е поел ангажимент и носи някаква отговорност за коригиране на допуснати евентуално
    фактологически и всякакви от организационен характер грешки, за своевременно уведомяване и тяхното отстраняване?

5. Ако няма (все още) такъв конкретно определен човек, кой е подавал  извън страната ни до сега,
информацията нужна на организаторите-домакини и с кого е съгласувал тази информация?

Все пак ще се представлява България (за първи път в международна среща),
а аз като нейн гражданин се вълнувам от това. Бих желал повече информация
и някаква гаранция, че няма да се ... злоупотребява, манипулира и изкривява
с представянето на страната ни в тази среща.

(излишно е да напомням начина по който се работи в международен план,
от едно друго сдружение в източната част на града, нали?)

Благодаря предварително!
 :hi:

Best Ripper:
Пламене, що се вкарваш пак у някакви неясни приключения?  :blink: Ти да не би да искаш някой да ходи из изложението с голям плакат /а защо не и цял трансперант 20 х 2 метра/ с надпис: НИЕ СМЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!! УРААААА!!!

И защо непрекъснато трябва да вдигаш шум, пАра, екшън, при положение, че всички знаем и горчивия опит от твоето участие в националните срещи досега?  :hi: За какво се бориш не мога да разбера? За изкуствена показност ли? За какво ли? Че едва ли не сме постигнали повече от немци, чехи, поляци, унгарци и пр., та да се бием у гърдите кат Бай Ганьо у банята?  :stop:

emilchaushev:
Ето и отговорите на въпросите:

--- Цитат на: pach link=topic=4116.msg88767#msg88767 date=1366890758 ---
1.Кой отговаря за цялостното представяне на България на тази среща?
                         (макар по-горе да е писано, аз искам известно уточнение)

--- Край на цитат ---

Лично аз

--- Цитат на: pach link=topic=4116.msg88767#msg88767 date=1366890758 ---2. Кой отговаря за международните публикации в чуждите сайтове за тази среща и
    от страна на България и дали проследява коректността в отразяването на новината за българското участие?

--- Край на цитат ---

Няма делегирани права някой да следи интернет пространството, защото не знам къде могат да се появят публикации. Ако имаш информация за некоректно отразяване някъде ще бъда благодарен да я споделиш.
До този момент информация за български участници има на сайта на fktt.

--- Цитат на: pach link=topic=4116.msg88767#msg88767 date=1366890758 ---3. Кои в действителност, са записани и ще вземат реално участие на срещата в Будапеща?
              В тази връзка имат ли някой определен представител за "връзки с обществеността"
              и реален човек отговарящ за общото представяне на тази група? (Или Клуб - който и да е)

--- Край на цитат ---

Всички изявили желание за участие са регистрирани съгласно правилата на организаторите. Единствено съжалявам за изявно желание за участие от българско сдружение, което беше два дена преди крайния срок и получи отказ от организаторите поради изчерпано пространство за изложението, като лично организатора пожела следващата година това сдружение да участва.

--- Цитат на: pach link=topic=4116.msg88767#msg88767 date=1366890758 ---4. Кой е поел ангажимент и носи някаква отговорност за коригиране на допуснати евентуално
    фактологически и всякакви от организационен характер грешки, за своевременно уведомяване и тяхното отстраняване?

--- Край на цитат ---

Откровено не мога да разбера въпроса. Пред кого се носи отговорност? Кого трябва да се уведомява?

Участието на това изложение е доброволно, с лично финансиране и не е поеман ангажимент пред правителствени, неправителствени, юридически или трети страни.

--- Цитат на: pach link=topic=4116.msg88767#msg88767 date=1366890758 ---5. Ако няма (все още) такъв конкретно определен човек, кой е подавал  извън страната ни до сега,
информацията нужна на организаторите-домакини и с кого е съгласувал тази информация?

--- Край на цитат ---

Лично аз съм подавал информация, необходима за регистрацията на участници, модули, подвижен състав, превозни средства, както и описание на участващите клубове и фирми (подадена лично от тях до мен).
За да бъда изчерпателен мога да споделя че на 09-10.03.2013 лично се срещнах с организаторите в Будапеща (мога да представя самолетни билети и жп билети за пълнота на изложението), в присъствие на двама преводачи, защото разговорите се водеха на английски, а преводачите превеждаха на унгарски на организатора г-н Ласзло Патаки (който е и председател на тамошен клуб по жп моделизъм). Двустранно споделената информация, засягаща двете страни относно организация, нощувки, хранане, пътни разходи и споделянето им, дни на изложението, правила и т.н., беше споделена с участниците.

--- Цитат на: pach link=topic=4116.msg88767#msg88767 date=1366890758 ---Все пак ще се представлява България (за първи път в международна среща),
а аз като нейн гражданин се вълнувам от това. Бих желал повече информация
и някаква гаранция, че няма да се ... злоупотребява, манипулира и изкривява
с представянето на страната ни в тази среща.

(излишно е да напомням начина по който се работи в международен план,
от едно друго сдружение в източната част на града, нали?)

--- Край на цитат ---

В крайна сметка отиваме на това изложение с няколко цели:
1. Да покажем български жп модели ( за което са заявени три витрини);
2. Да видим ноу-хау как се правят такива среща, как се кара по разписание, как се кара с локоНет, изобщо има какво да откраднем от занаята, за да го прилагаме тук;
3. Да се кефим
4. Да опознаем другите клубове (за което бяхме помолени за българско вино, а ние ще ги изненадаме и с ракия), като се съдадат контакти за бъдеща дейност, бъдещи съвместни участия и т.н.

Естествено след срещата ще има репораж, както ще се постарая да добавя и сайтовете на участващите клубове и отразяването на срещата през техния поглед, за да избегнем цензурата над нета.

Иначе гаранции няма и доверието ще е най- добрия ни приятел, защото всички очи виждат различно.

За финал, предстои среща на изявилите желание за участие и регистрирани с цел уточняване подробности относно пътуването, нощувките, храната, хостесите, напитките и все такива хубави битовизми.

Надявам се съм внесъл яснота.

Best Ripper:
Леле, Емчо, улетел си, братче.. Беги се регистрирай и по Закона за опазване на личните данни, щот ще стане страшно...  :haha: :lol: :lol:

И вече сериозно. Освен основния репортаж, помислите да сложите 1-2 ваши си камери и да снимате /стига да няма проблеми, ама  едва ли оргинизаторите ще имат ограничение на снимането/. Нерядко пъти съм забелязал, че така се запечатват важни неща и тънкости, които ще са от полза...  :victory: :drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия