Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Мнение за стартов сет на PIKO
Best Ripper:
Ако е вече внесено у нас, то е предвидено да е на 230 волта променлив ток на входа. Стига да е внесено от официален вносител, а не от търгаш. Когато се поръчва по интернета, то трябва да се внимава какво се поръчва, защото всички сетове са предвидени и за продаване в Америка, Япония и др. страни, където напрежението на мрежата е 110-120 волта. Поне засега в ЖП модели не се практикува използването на универсални захранвания 100-240 волта, както е при лаптопите, въпреки че напоследък самите захранвания са импулсни, а не класически трафове и изправители.
P.S. Използвам случая да отбележа, че от доста време напрежението на мрежата за домашно ползване у нас е повишено от 220 на 230 волта, без затова потребителите да са известени изрично. Поне аз нямам никакъв спомен за това нещо да е споменавано...
Ivo Nedkov:
Добре дошъл сред нас! :hi:
(нека това да не се приема като реклама, а като насока и съвет):
Ако си от София намини към малкия "ЦУМ" на Пиротска.
Там на 2-рия етаж има магазин където можеш да видиш поне 10-на подобни сетове.
Да ги разгледаш, да получиш информация и ако си харесаш нещо
и да го купиш на много по добра цена от посочената от теб.
Що се отнася до стартсета (комплекта) аз лично смятам, че е е добро начало.
Получаваш композиция, релси и управление в един комплект.
Удобно е и за съхранение.
Пък по нататък можеш да си вземеш и допълнителни линии, локомотиви и вагони.
Успех в хобито...
Valjo:
--- Цитат на: bategojko link=topic=4120.msg85206#msg85206 date=1357212491 ---Добре дошъл сред нас! :hi:
(нека това да не се приема като реклама, а като насока и съвет):
Ако си от София намини към малкия "ЦУМ" на Пиротска.
Там на 2-рия етаж има магазин където можеш да видиш поне 10-на подобни сетове.
Да ги разгледаш, да получиш информация и ако си харесаш нещо
и да го купиш на много по добра цена от посочената от теб.
Що се отнася до стартсета (комплекта) аз лично смятам, че е е добро начало.
Получаваш композиция, релси и управление в един комплект.
Удобно е и за съхранение.
Пък по нататък можеш да си вземеш и допълнителни линии, локомотиви и вагони.
Успех в хобито...
--- Край на цитат ---
Благодаря за гостоприемството и за много години :)
Лошото е, че съм от Русе и не разполагам с време да скокна до София, иначе с удоволствие бих го направил. Единствения вариант за мен е онлайн пазаруване - естествено от български официален вносител.
Този магазин на Пиротска има ли страница в интернет?
Ivo Nedkov:
--- Цитат на: Valjo link=topic=4120.msg85220#msg85220 date=1357224377 ---Този магазин на Пиротска има ли страница в интернет?
--- Край на цитат ---
http://www.railwaypassion.com/?cid=35
http://www.hobby.store.bg/c/p-l/c-1086/komplekti-vlakove-s-aksesoari.html
toniemi:
Здравей!Локомотивчето аз го имам и върви страхотно!За вагоните не знам!Но тези които имам на пико от по-старото производство,не стават за нищо,дори и децата ми не си играят с тях!А са същите като рама,дължина...външен вид.
Като започваш в това хоби,най-подходящо е да си купиш стар-сетове!Всичко излиза по-евтино!Гледай сетовете да не са с джуниорски подвижен състав!Допитай се до повече хора,и разгледай повече оферти и възможности!Тези неща от сторебг са с големи надценки,най-добре е тук от магазините,кофти е че си чак от Русе!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия