Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
План на dalagg в ТТ
Ivo Nedkov:
Това трасе ми изглежда много, ама много познато - Ами, дааа то е почти като моето: :yes:
Е моето е в НО а твоето в ТТ. Повече информация - тук:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1889.msg29396.html#msg29396
jopeto:
Изтеглителната линия не е на място! Най-практично е първата стрелка на товарната гара да се замени с английска стрелка. Така ще може да се прави маневра във всички глухи коловози, без да се напуска товарната гара, и други влакове да си вървят из външние кръгове. Трябва ти трети траф за маневрите. Планчетое е малко, но позволява движение на три влака едновременно, което го прави много-атрактивно. А може да се раздвижи и още. Двата кръга (външен и вътрешен да се направят осмица и да не влизат в тунела заедно. Единият да се изкачва на второ ниво, а другият да е в тунела. Така може да се отвори възможност и за мост някъде. Като се направи така влаковете няма да се движат в двата кръга независимо един от друг, а ще се преследват и ще спестиш един траф. За да не се догонват влаковете си има аналогова лесна схема за семафорите, която затваря различни участъци един след друг и няма нужда да я управляваш ти. Може да се получи стархотноно бижу!
dalagg:
bategojko, не съм го копирал от теб, но се радвам, че си приличат. Така ще можеш да даваш съвети.
jopeto - изтеглителната линия - този термин не мога да го разбера. Не съм толкова навътре в материала.
Можеш ли една скица, па макар и на ръка да спретнеш?
Ivo Nedkov:
dalagg , въобще и не става дума за копиране а за прилика.
Аз самия съм ползвал едни стари планове на ПИКО, които преработих малко.
Впрочем сегашния ми план изглежда малко по различно:
В товарната гара се влиза и от другия овал и добавих и фабрика.
Двата цвята - червено и бяло са двата токови кръга управлявани от 2 трафа FZ1.
А ето какво представлява след повече от година усърдна работа:
Успех в строенето на макета и ако имаш въпроси - питай смело... :yes:
dalagg:
Вчера си направих един кръг със старите релси и пуснах влакчето. Релсите ги изчистих предварително. Влакчето тръгна (лока е БР130), но не така както вървеше преди години...а е само на 30-40 метра откакто е произведен. И загрява доста.
Направих си следните изводи:
-Релси - само нови, Т профил. Старите за коша.
-Лока ще има нужда от разглобяване и смазване. Само да питам има ли значение каква е финната смазка и каква да е греста. Като намеря време да го отворя сигурно ще възникнат още въпроси.
И още един въпрос: ако си почъчам реслите с номерата, както са по скицата ще мога ли да вмъкна прекъсната релса за двата токови кръга или трябва да ги вкарам в схемата и тогава да поръчвам?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия