Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Това не мога да го намеря - обща бърза тема , въпрос - отговор !!!без коментари
XRISTO:
Значи не са типични релета щом "помнят" последната си позиция и след прекъсване на захранването. По - скоро са нещо като езици на стрелки, един вид, само че вместо да превключват рамена, правят чрез пера някакви релейни зависимости и оттам би трябвало да се получава и проблемът след дигиталното превключване, но защо го прави само при липса на захранване към мотора - това за мене си остава загадка. Все пак не съм го виждал това на живо. Определено ме заинтригува, а и релейните схеми са ми интересни много повече от електрониката. Ще следя темата с интерес. :yes:
bdz43r:
Поляризовани релета се наричат тези, които "запомнят" последната команда.
А в старата посока тръгва ли модела без помощ?
XRISTO:
--- Цитат на: bdz43r link=topic=413.msg75372#msg75372 date=1332790830 ---Поляризовани релета се наричат тези, които "запомнят" последната команда.
А в старата посока тръгва ли модела без помощ?
--- Край на цитат ---
А си мислех, че няма реле, което да ме изненада....може ли да споделиш принципа на работа, нещо като това, което аз описах ли ли е? :unsure:
bdz43r:
Реле с постоянен магнит, чиито поляритет се променя електрически от намотка.
Ефектът е точно като примера със стрелката или най-близък аналог са пиковските релета, но вместо две намотки има само една.
Краткотрайно (може и дълготрайно разбира се) подаване на напрежение към намотката привежда контактите в положение съответно на поляритета на захранването и те остават така докато не се подаде напрежение с обратна полярност.
XRISTO:
Благодаря. Трябва все пак да изкопая отнякъде такова за да му направя "дисекция". :spiteful:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия