Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Композиране на влаковете.
tritehiksa83:
В тази тема може да споделим и онагледим как се композират различни видове влакове ,затова първия ми въпрос е,съчетаването на два различни локомотива в един влак-за и против ,недостатъси и предимства за моделите?
TheJackal:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,2798.0.html :hi:
emilchaushev:
На мен винаги ми е било чудно при композиране на товарни влакове взима ли се предвид вида вагони и как се редят? Например имаме 10 цистерни, следвани от 3 празни платформи и след тях 5 Конски вагона. В този случай челното съпротивлението на конските вагони не би ли могло да се избегне като се сложат след цистерните или това няма значение, а се взима предвид единствено реда на обработка в следващата гара или дестинациите н а групите вагони?
tritehiksa83:
според мен товарните вагони се композират според дестинасията им.
liro4605:
Влади,от значение е видът на влака(товарните се делят на подкатегории както и пътническите и за всеки има специфика),сезона(предимно е от значение за смесените влакове),участъка през който ще премине(дали има тунели примерно)-основно е това и важи за БГ.По света всяка администрация си има различни правила.
В БГ например е забранено локомотив на опашката на пътнически влак без значение от категорията ,докато сам си се убедил от снимки поне ,че по света не е така.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия