Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Композиране на влаковете.

<< < (4/9) > >>

j.k.kolev:

--- Цитат на: Boris 2-12-4 link=topic=4136.msg85745#msg85745 date=1358344682 ---Каква заинтересованост, какъв наплив...

--- Край на цитат ---
Боре, знаеш че четем с огромен интерес :yes:

tritehiksa83:
Относно пътническите влакове някой може ли да понапише за композирането?Защото съм свидетел на най-разнообразни композиции.

IKAR:
Така е, понеже вагоните са кът. Има един ферман, който се казва "План за композиране на влаковете". Той определя всеки влак с какъв състав да бъде. Всяка година се прави ново издание. В действителност тази книжка има стойността на съновник - може да се изпълни написаното в нея, а може и да не се изпълни, като най-вероятно е второто. Или с други думи подава се каквото има в наличност по депата към момента, независимо от това влакът каква категория е и какво изисква ПКВ. Затова и системно се случва БВЗР с поразнебитени вагони, както и селски пътнически влак с рециклирани с климатик. В добавка последните са с ограничение на скоростта до 100 и основно се подвизават по линиите за Видин и Кулата, където само тук-таме е разрешена по-висока.

Vlado:
За любителите на нашенските композиции:

Една актуална идея за композиране на МДТВ, преминаващ редовно през България, при това с наличен моделен подвижен състав (ДБ Шенкер и вагони):

https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=85114404&v=5IaiixZDSdk&x-yt-ts=1422579428

https://www.youtube.com/watch?v=W8HN2oIZ0Xg&x-yt-ts=1422579428&x-yt-cl=85114404

svetljjjo:
това за локомотив в края на пътническа композиция ми стана интересно
това не е ли някакъв абсурд има ли го изобщо.
Баща ми беше локомотивен машинист от него съм чувал че помощтни машини са му закачали само на мездра в посоко софия
на товарни влакове че там има участък с голям наклон .
Но композицията е била сигурно 30 ако не и повече вагони и зимно време ми е разказвал че два пъти му се е налагало да се върне в най близката гара забравил съм вече коя е била но пак по това направление защото той караше само горна софия и обратно че не е успял да изкачи защото машината е забуксувала и са му закачали помощтна машина.

мисълта ми е пътническа композиция от 5 вагона тай машина изобщо усеща ли че има нещо закачено на нея че да и се налага и помощтна машина  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия