Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
"История и развитие на ЖП моделизма в България"
CaLLlo:
Яско, хванах те ... ти си си водил записки , някои му казват - водил си дневник...
А тая 11-ка е 11.10
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=4183.msg87907#msg87907 date=1364433275 ---... В паметта ми се е запечатал и един не много приятен спомен- по това време един локомотив серия 11 стоеше в депото, обраснал целият в храсталаци и плевели, дори едно дърво растеше през котела. Ние решихме по време на четвъртъчните сбирки с триони, брадвички, лозарски ножици и други такива сечива да го почистим доколкото е възможно от нежеланата растителност. Тази мисия ни отне цял месец всеотдаен труд, и когато работата беше почти приключила и вече можеше да се види машината в цялата и красота, дойде охраната на депото, въоръжена с пушки, и ни изгони най-позорно, сякаш сме някакви крадци на скрап, а не ж.п. любители...
--- Край на цитат ---
която стоя там от 1979 г. и е един от двата "царски локомотива", другият е бил 10.10.
Защо царски? Защото това са двата локомотива, които е харесвал и карал цар Борис III.
Доколкото си спомням, тендерът на 11.10 отиде при възстановеният наскоро 05.01.
Много приятен разказ, налегнаха ме спомени!
Сaprycorn:
Е, Саше, хвана ме :hi:
Имам една тетрадка, от онези китайските, с твърди корици, където през 1993 съм водил статистики за себе си. В тази тетрадка на страница озаглавена BR41, намирам следната информация -
Жоро- 8 броя
Васко - 5 броя
Сашо - 2 броя
Адри - 1 брой
и т.н., но водач в страницата е Еди Диранов - 12 броя
Такива бяха времената :)
През 1993 аз бях най-младият сред хобистите, и ни най-малко не съм имал представа, че един ден точно аз ще пиша "мемоари" за историята на ж.п. моделизма...
Всъщност идеята на тези ''мемоари" е да покаже, че аз и моите приятели не сме нито първите, нито последните, които са се занимавали с това прекрасно хоби в България! Чисто и просто сме възприели ценностната система от по-старите хобисти, и се опитваме да я предадем (дано да е така) на по-младите!
Adrian:
--- Цитат ---Чисто и просто сме възприели ценностната система от по-старите хобисти, и се опитваме да я предадем (дано да е така) на по-младите!
--- Край на цитат ---
:good:
zazo:
Яска, винаги с огромно удоволствие чета/слушам разказите ти. Продължение ще има ли?
ritchie:
Off-Topic:
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=4183.msg87907#msg87907 date=1364433275 ---В онези времена Тихомир смяташе, че Пико е единственият производител на ж.п. модели
--- Край на цитат ---
:suicide: :suicide_fool: :swoon:
Въздържайте се от подобни коментари били те и чрез емотикони.
:rtfm:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия