Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Възможно ли е това да се изпълни ?

<< < (4/10) > >>

pach:
Aма точно схема 1 е абсурдната с тези три пресичания на различни нива:

какви се ти радиусите на кривите в тези три района?
За този къси растояния (пиши точно колко са)за да ги подпъхнеш , релсите една под друга ще трябва да имат вида на писти за ски скокове  ;D
А с Нох не се сравнявай , още повече , че там се правят снимки за представяне на определени артикули , но тогава не е задължително да отговарят на действително изградени макети !
Дори за Нох , правилата са също валидни !
Поиска съвет , дадох ти с мойте познания , ти си решаваш ...
 ;D

mill:

--- Цитат на: pach link=topic=419.msg4744#msg4744 date=1210251490 ---А с Нох не се сравнявай , още повече , че там се правят снимки за представяне на определени артикули , но тогава не е задължително да отговарят на действително изградени макети !
Дори за Нох , правилата са също валидни !
Поиска съвет , дадох ти с мойте познания , ти си решаваш ...
 ;D

--- Край на цитат ---
Право дума човека ,шъ знаиш;)

br185:
 Съгласен съм с Pach. Като гледам така схемите радиусите в тези криви ще да са към 360 мм. Поради малкото разстояние наклона ще да е доста над допустимите 40 промила. Това ще е сложно и за изработване и за експлоатация.
Може да се направи евентуално малка промяна която да облекчи донякъде нещата.

ritchie:
Всичките  радиуси, които  ползвам  са  стандартните
за  релсовия  път  на  ROKO Line - R 42,   R 48,   R 54  мм.
Това  съм  го  означил  на  всякъде  по  схемите.
Забележката  на  br185  по  схемата  е  напълно  основателна.
Но  така  се  нарушават  затворените  релсови  контури  3  и  4.
Иначе  става  много  елегантно  решение.  Все  пак  благодаря за  съвета.
Ще  поумувам  още  малко  върху  този  проблем.

pach:
Дай стандартите на Роко за дължина на стрелките , щото от дясно гарата като наредиш две входни и две изходни стрелки (аз ги смятам грубо по 20 см) се получава 80 см и като добавиш два завоя от най-малкият ти радиус (42 см х 2) + 80 см+ (5см х 2 отстояние от ръбовете) = 174 см
От 230 см (ширината ти до тази гара) - 174 см = 56 см и то в най-добрият вариант .Толкова "дълъг" коловоз обесмисля тази гара на късата страна на макета,освен ако не връткаш само локомотиви или мотриси...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия