Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Възможно ли е това да се изпълни ?
ritchie:
Ще го разположим в средата на сутеренната
стая, за да може да има достъп от всички страни.
pach:
Браво , радвам се че имаш място - сутеренната стая , надявам се не е влажна ?Щото си е гадост да ти се прецака материала (релси и локомотиви) за една година.
Някакъв чертеж на лист имаш ли , щото в главите си всички носим и то не един , ама друго си е да го видим тук , за да можем да ти помагаме с каквото трябва!
;)
ritchie:
За сега не съм забелязъл да има влага.
Но пък е пълно с паяци, които дебнат мухите.
Не липсват и хлебарки и стоножки.
Така, че по планинския ми макет ще щъка
много дивеч, па макар и не в мащаб НО. :-)
pach:
Това с фауната ми стана интересно , но щом имаш стоножки (или там нещо с повече от 8 крака) гарантирано имаш влага!!!
Сложи голо (най-добре изтрито от маслото) парче декапирана ламарина и до 15-20 дена ще разбереш . Може да сложиш торбичка със силикагел (обикновенно го има в пакетче по кашоните със западна техника) и ще разбереш щом смени цвета си.Огледай металните части по вратата или прозорчето -и от там може да видиш също.Или пък си купи едно влагомерче , макар и китайско дори то ще ти покаже.
С едно изречение - рядко има сухо сутеренно помещение , освен ако не е правено за таково (сухо) , така че на твое място бих проверил ...
...и най-вероятно ще трябва да почнеш от облагородяване на помещението! ;)
Ползваш ли някаква програма за началния си проект на релсовото развитие - не разбрах дали имаш план?
ritchie:
Измежду многото скицирани идей,
в момента се двуомя между 2 по-интересни схеми,
които съм начартал собственоръчно в М 1:20.
Утре ще ги сканирам и ще ги кача тук да ги
видите. Само да не ми се смеете ! Добре ще е
да изразите градивна критика и да коментираме
възможностите за реализация.
Относно влагата: Всичките прозорци и врати са от
алуминиева дограма, която не корозира, така че не може
по тях да се съди да нивото на влажността.
Но още през уикенда ще сложа влагомер, за да измерим
нивото на влажността в помещението.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия