Здравей!
Радвам се ,че ще има почитател на SNCF .Те са колкото чаровни толкова и грозни,колкото бързи толкова и раздрънкани
.Вобще захващаш се с нещо към което и аз преди време за малко да залитна.Подкрепям мнението в предният пост!Силата им идва с пантографната тяга.Ето един много харесван "победител" без който колекцията ти няма да е истински френска.
http://petitrain.com/BB9004.htm
За жалост много от бижутата на SNCF се намират трудно.
Успех в начинанието 
Никога не е късно... да залитнеш,
Прав си за пантографната им сила... а и са красиви, макар и по своему... Бижутата се намират трудно, но пък затова са бижута, а не еднодневки, пък и аз не бързам, възнамерявам да посветя всичкото си време извън семейството си на тях...

В дълбок размисъл съм обаче за макета... Какво, кое, как и колко... Сред основните ми въпросителни е какъв мотив да избера. Дали да е някоя реална гара с депо например или просто едно типично френско трасе, нямащо за цел да пресъздава точно реалноста, а просто да показва атмосферата и чара на френската железница. Второто мисля засега да бъде. Поради няколко причини: Първо лично мое мнение е, че е по-трудно да уловиш и пресъздадеш атмосферата, магията и настроението от една епоха и администрация, като цяло, защото трябва да се наблегне на най-типичните и автентични елементи, а в това аз лично откривам голямо предизвикателство. От другата страна стои задачата да си набележа един основен обект - реално съществуваща гара, не много голяма и в същото време достатъчно атрактивна и автентична, съчетаваща в голяма степен типични за френските железници елементи в себе си.

Засега мога само да кажа, че макетът ще е 3м. дълуг и 1,30м. широк. Това е площа с която ще разполагам. Ще трябва да е на модули, мисля 3 модула с размери 1м. х 1,30м.
Ще се равдам да споделите вие какво мислите дотук?