Листата са на Нох. Ето и горе долу стъпките.
Всички материали и инструменти, които използвам:

Това са изходните стъбла. Клонче от храст за дърво в ТТ, корен пак за ТТ, стъбло от усукана тел и клонче за дърво в Н0. За съжаление това с телта и корена не ми се получи, за това резултатите с тях по натам.

Стъблата след боядисването им със спрей тъмно кафяв мат.

Това е въпросната вата от която се оформя короната.

Реже се на парчета, след което се разнищва на малки и доста рехави още по-малки парченца.

След това парчетата се прикрепят на места по стътблото, където искаме да бъдат листата.

Следващите стъпки за съжаление нямаше как да ги снимам, защото ми тряват и двете ръце. Дръвчето се забучва на стиропор или нещо подобно и се пръска обилно със спрея на Нох (нещо средно межу мат лак и лепило). След това на местата, където е ватата се ръсят листата. Аз го правя с пръсти все едно ръся филия със чубрица. Повтарям цялата процедура няколко пъти, докато се получи желаното насищане. Резултатът от снимката е след 3-4 повторения.

Виждат се едни стърчащи бели конци, това са остатъци от ватата. Изрязват се с ножица, когато изсъхне след един два часа. Ако го направите по-рано всичко е все още лепкаво и може да развалите това кето сте направили.
А това е крайният резултат:

Ето и един опит за есенно дърво в Н0. Тук проблема ми е че клоните не са достатъчно нагъсто и се опитах да компенсирам слагайки повече от ватата и листата станаха някак групирани на топки. Всъщност е трябвало да подходя точно наопаки, повечко клони и по-рехава вата.

И за да завършим все пак положително, вече се заформя горичка на един от модулите ми в ТТ.