Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
как и в какво съхранявате подвижния състав
daddy_g:
--- Цитат на: bullied link=topic=4260.msg90874#msg90874 date=1378196248 ---Посвижния състав който не се ползва си трябва да си стои в оригиналните кутии така се намира по лесно и складирането също.Според мен пък най-добрия начин да показваш трамвая е да е на макета и да се движи. ;)
Тези влакове не са направени да висят по стени!
--- Край на цитат ---
Така е няма спор...ама като ги понесеш на някъде е много по удобно в един куфар отколкото в няколко чанти
emilchaushev:
Аз лично имам доста вагони, които са без кутии и такъв вариант ме устройва идеално.
Друг вариант разновидност на този показания http://www.zababov.cz/index.php?id=688 е да сложите дунапренова подложка, от около 1 см, след това от дунапрен с дебелината на ширината на моделите за вашия мащаб се изрязват правоъгълници, в които да влизат моделите. Затваряте с още един пласт 1 см дунапренова подложка и цялото това се пъха в кутия с височина дебелината на тези три пласта дунапрен.
Такова изпълнение си е доста добра удароустойчива защита.
mitko0888:
Оригиналните опаковки са много добри за съхранение, но само на някои производители и на някои модели.
Не знам как може да се навре БДЖ46 в оригиналната си кутия, освен ако не му се свали куплунга (или не се резне малко дунапренчето на определено място и вече опаковката не е "оригинална"). Имам парен лок на Роко, на който извършвам специално движение и подгъване на дунапрена, преди да го извадя или вкарам (локомотива де), иначе му се криви арматурата и дръжките. В оригиналната опаковка на Ленц направих само един опит. Да не говорим за фабричните опаковки на по-старо производство. Има и кутии, с които няма никакъв проблем. Но пък един лок в оригинална опаковка, друг - в самоделна - не ми хареса. За това - кутиия с подходящ размер, дунаренче (само българския се разлага и става на топчета, вносният си е много добър след десетки години) или други подобни меки подложки. Изрязване на подходящи места, така че да не се разчекват куплунзи, дръжки и т.н. И изрязана широка лента от "джоб за документи" за вадене от леглото, с достатъчна дължина за удобно хващане.
Същото и за вагоните.
Ivo Nedkov:
Ето как аз съхранявам малкото си подвижен състав - в кутии от старт-сетове:
Останалите локомотиви са в оригиналните си опаковки:
За бъдещите попълнения на колекцията съм предвидил
2 големи картонени кутии от пъзели,
които ще бъдат разделени на сектори в зависимост от нуждите.
(Повтарям отговора си, защото на предишния има проблем със снимките)
widowmaker:
--- Цитат на: zazo link=topic=4260.msg88344#msg88344 date=1365496583 ---Велпапето е мояТ господ и КашонЪТ е неговия пророк. :angel:
--- Край на цитат ---
И аз така, но държа граматиката да е оправена, особено като иде реч за религия :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия