Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

как и в какво съхранявате подвижния състав

<< < (2/6) > >>

Best Ripper:
За по-малките модели - в ТТ става идеално, за N трябва малко уплътняване - кутии от видеокасетки /по идея на Вальо ТТ и pach/. Желателно е кутията са няма двата "шиша" за ролките на видеокасета и да е прозрачна /полупрозрачна/. От вътре се облепва с аеропласт /фолиото с мехурчета/, за да не се движат моделите и да се удрят. В зависимост от големината на вагоните могат да се поберат от 2 до 5 броя. По-удачно е за вагоните в ТТ, тъй като локомотивите са по-тежки и по-лесно мърдат из кутията.
По-големите модели стоят в оригиналните си кутии - сложно е ваденето, празните кутии заемат много място и пречат при каране/показване, ама в тях най-добре се съхраняват /особено когато кутиите са пластмасови, а не картонени/. При витрина - пак трябва да се пазят кутиите, защото иначе забравяте за безопасно пренасяне.

JORDAN:
Един приятел има магазин за помагала за нумизматика - всякакви класьори, папки, кутии.
Та днес гледах при него една витрина - фабрично направена, според мен хваща 12 локомотива, оформена е като голямо плоско куфарче, алуминиево с прозрачна предна стена, отзад има две куки за окачване на стена, заключва се отгоре с едни заключалки, иначе като се отвори - отваря се цялата предна стена и имаш достъп до всички локомотиви или вагони.
Продава я за 70 лева - 35 евро, в центъра на София - до НДК.

Имам желание да си купя две-три витрини, за да си окача цялата малка колекция на стената.
Ще видя кога ми се дават стотина евро.

Ще се опитам да намеря кой беше производителя и ще дам линк.

Gervasii:

--- Цитат на: zazo link=topic=4260.msg88344#msg88344 date=1365496583 ---Велпапето е моя господ и Кашона е неговия пророк.   :angel:

--- Край на цитат ---
Да се слави вечно името му! :yes:

ivo:
Дай :) адрес на магазина.

urko:
На ул.гургулят - между патриарха и скобелев - зад пощата

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия