Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на JORDAN в мащаб ТТ

<< < (11/11)

JORDAN:
След повече от половин година отново се връщам към макета.
През това време не съм имал възможност  / и място/ да се занимавам, но вече реших част от другите си проблеми и отново се залавям.
Не съм правил и нищо по описания по-горе шкаф - само съм купил плоскостите за изработката му.
Ще гледам да понапредна малко с макета и после ще изработя и шкафа.

Какво е положението до сега - имам плот за макет с размери 220 х 100 см, изработен от ОСБ плоскост и оребрен.
Купил съм и два пакета депрон 5 мм за залепване върху плоскостта.
Купил съм всички стрелки и релси за макета, според спецификацията на Пламен, който беше изключително любезен да изработи целия проект за макета ми.

Не съм много наясно къде в макета да направя прекъсване на захранването за да има изолирани участъци, когато ще се кара аналогово.
Аз имам централа на Роко, имам и дигитални локомотиви / вече/ , но понякога може да гостува и лок без декодер.
Въобще с електриката съм на "Вие" и ще се радвам ако пламен продължи да помага за този макет.

&bgflag

JORDAN:
Днес си купих и 3 мм плоскости Депрон, от които ще изрежа лентата под трасето.
Това вместо коркова лента. Достатъчно твърда е - в близките дни ще кача снимки в темата.

JORDAN:
Състоянието на нещата до момента: Отказах се от плота от ОСБ, който бях разкроил, вече съм направил нов макетен плот от шпертплат с дебелина 10 мм, който е оребрен с ленти от същия шпертплат, широки 10 см и подсилени с летви 3 х 3 см. Не знам дали е много ясно - ще кача снимки в темата. Размерите са според проекта - 220 х 100 см.
Купил съм и плоскости депрон с дебелина 5 мм за покриване на цялата плоскост - ще я лепя с С200.
Купил съм и плоскост депрон с дебелина 3 мм за да изрежа от нея подложка за баластрова призма.
Депрона е чудесен материал, който според мен заменя с успех корковите плоскости.
Купил съм и два двойни тунелни портала, както и няколко плоскости 2 см фибран за изграждане на тунела и възвишенията.
Най-важното е, че почти напълно съм купил релсовия материал. Всичко е на Тилиг.
Поръчал съм и моторчетата на Конрад за задвижване на стрелките.

Old Boris:
Живо се заинтересувах от развитието на модела, но информацията се прекъсна преди 6 месеца. Какво става? Има ли прогрес?

JORDAN:
Ще има раздвижване след месец - два.

Не бях в България известно време, а и други ангажименти имам сега.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия