Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Малко макетче в Н0 - 220х150 см.

<< < (8/13) > >>

mitko0888:
След кратко затишие:

Наченки на втората гърловина:

JORDAN:
Стрелките са страхотни!

Успех!

ПП И публикувай още снимки за да се учим другите! &bgflag

petevsk:
Няма ли развитие по макета?

mitko0888:

--- Цитат на: petevsk link=topic=4294.msg91659#msg91659 date=1380915824 ---Няма ли развитие по макета?

--- Край на цитат ---

Развитие - втората четвъртинка от основата. Нищо интересно (за сега). Имам и други работи за правене - вагони, локомотиви, задвижване, захранване ... Преправих въглищарника. Водопоен кран, дреболии. Пък и беше лято, а и няма бърза работа.

mitko0888:
В отговор на "многобройните" запитвания - От края на миналата година:
Стрелките оформиха част от нечетната гърловина:

След това беше изработено едно временно решение. Вместо втората половина на масета и вместо втория етаж, едно по-тясно парче заформи пълен затворен овал за тестване на всичко, което имам и може да се движи по релси.
Четната гърловина с изкачването, започващо в стрелките:

Общ изглед на овалчето с три от коловозите на основната гара:

От тогава макетът не е мръднал! Само каране, т.е. доработка на подвижен състав, за да е по-хубав и да върви по-хубаво.

Между другото - една малка гаричка, май тази ще е. Небрежно състарена, и осветена "на вкус":

И нощно време:

За съжаление с телефон и сапунерка снимките дават доста далечна представа. На живо ме кефят доста повече.

След почти половин година експлоатация констатирам:
- стрелките не са мръднали, т.е. никакви проблеми с тях. Дори бях купил едни микроключета за да сменя откритите контакти при крайно положение, но така и не се наложи да ги сложа - схемата работи без грешка. Купешките контакти ще ги слагам на следващите стрелки. Горещо препоръчвам (който иска де) да се пробва. Първоначално дори ги направих да работят като истински, т.е. колелото да не пропада при сърцето. В последствие ги разширих малко за да минават и старите ми по-дебели реборди.
- пултът също не е мръднал, т.е. без нито една повреда си върши работата.
- Аналоговото захранване също беше добре тествано и прието "без забележки" в сегашната си временна кутийка. Показвам на дълго и широко ...
- конструкцията не е най-доброто, което може да се получи, но мога да я събера или сглобя за около 15 минути, включвайки пренасянето от и до килера. За сега всички постройки се махат и слагат много точно и лесно, вкл. и механизацията на вратите на депото работи достатъчно добре за да не я правя наново. За в бъдеще остава да мисля как да разглобявам втория етаж, а също и какво да правя с дреболиите (все ще дойде време да затревя стиропора).
- известно подобрение на подвижния състав дава съвсем друго чувство. Задължително ККК, смяна на някои колооси, смяна на мотори и т.н., но за това друг път.
- избраните материали са напълно подходящи за изработка на домашен "макет", на който да се виждат движещи се нлакове.
Така че лятото строежът продължава.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия