Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Малко макетче в Н0 - 220х150 см.

<< < (10/13) > >>

gregary:
Браво! Много ме кефи саморъчно направен релсов материал.
Как смяташ да задвижваш стрелките?

Old Boris:
Браво, Митко! Поздравления и бъдещи успехи! Ние сме мислили и проектирали независимо един от друг :)! Моят стар макет в ТТ, който правих преди 40 години с размери 200 на 120 има същата конфигурация и изкачвания на второ ниво, но там съм направил една малка втора гара с товарно отклонение. Последните месеци се захванах отново с него, като смених старите П профил релси с нови Т профил и в момента изграждам едно значително разширение. Като напредна повече ще публикувам нови снимки.

mitko0888:

--- Цитат на: gregary link=topic=4294.msg103022#msg103022 date=1453238017 ---Браво! Много ме кефи саморъчно направен релсов материал.
Как смяташ да задвижваш стрелките?

--- Край на цитат ---

Стрелките са задвижени преди да почна да правя "макета":

Мисля че в темата за стрелки самоделки бях снимал повече. Гората от контакти вече я няма - крайните изключватели са сменени с мини ключета, а поляризирането на стрелката е от пулта. Движението е една идея по-добро от това, тъй като напарвих по-дълъг ход на задвижващото телче - отдалечих лоста с още един см.

Old Boris - на горния етаж също мисля да правя някакви коловози. За сега на ред е обръщането със горните стрелки, за да може един влак да замине от главната гара в една посока и да се върне пак от там.

pach:
Супер става, особено за "старинните" влакчета.
Английската стрелка щом ще става с външни езици, значи просто ще става стрелка тип "беселер".
А горе доколкото разбирам ще има още една стрелка (лява) и така ще образуваш бретел,
превръщаш "обръщалото" (ухото) в двойно, тоест и за двете трасета стигащи до там.
Много приятна и сравнително дълга...17 метра никак не е малко за малък макет...е релсовата схема!
 :hi:

mitko0888:

--- Цитат на: pach link=topic=4294.msg103026#msg103026 date=1453270862 ---Супер става, особено за "старинните" влакчета.
Английската стрелка щом ще става с външни езици, значи просто ще става стрелка тип "беселер".
А горе доколкото разбирам ще има още една стрелка (лява) и така ще образуваш бретел,
превръщаш "обръщалото" (ухото) в двойно, тоест и за двете трасета стигащи до там.
Много приятна и сравнително дълга...17 метра никак не е малко за малък макет...е релсовата схема!
 :hi:

--- Край на цитат ---

Английската стрелка трябваше да е на мястото на най-дясната (от снимката). Ще пробвам една с външни езици на мястото на тази липсвщата.

ПС: "Беселер" е име на човек, стрелките с неговото име са патентовани, не всичк истрелки с външни езици са "беселер". Особено изкривените и такива по индивидуален проект не могат да са беселер.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия