Първоначално,смятах да направя трамвайно трасе,обикалящо около трам.депо и катедралата,минаващо двойно зад гарата.Мислех да сложа един/два модела незадвижени по него.Но,после реших да са задвижени и да се въртят по трасето.Всичко това е,за да пресъздам по-уникална градска среда.
Действително,при депото ще трябва една входна/изходна стрелка (вчера,при скицирането на скицата,нещо съм я пропуснал...

)Смятам след нея,да има портал и ограда около депото,както примерно това на бул."Мария Луиза".
Когато ми дойде идеята за подлеза,го смятах за една линия,но тук може би сгреших.Мислех там да има един незадвижен модел и линията да е бутафорна (не захранена с ток),а по останало трасе да се "връткат" два задвижени :)И от едната клетка на депото,също да подава муцуна един незадвижен.Всичко това,за да е по-реалистично!Но...с двойното трасе ще е по красиво.Скицата не е мащабна и дава грешно впечатление,че може да се направи завоя,който е дал София 70 :hi:В действителност няма как да стане - там започва наклона за подлеза.Ако го правя двойно,ще е както съм го дал с пунктираната линия.Има примери в София доста...-бул.Черни връх и бул.Джеймс Баучер",колелото на №20 при сградата на "Лукойл",Ул.Алабин и ул. Лавеле зад съдебната палата и т.н.
Но,най-важното е:
основния мотив на макета е ...железницата! 

Останалото е необходим пълнеж!