Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Mакетът на gregary

<< < (49/77) > >>

gregary:
Благодаря Жоржи! Винаги ме е било страх от претрупване, а границата да преминеш е доста тънка и човек
не се усеща. Щото ми се иска, като всеки правещ макет, да имам от много неща ...
Та, дали съм успял, не знам... :)

Та, продължих с останалата част от ландшафта по спиралата/масива. Познатата конструкция, мрежа, гипсов бинт, гипсово лепило (една ръка), гипсово лепило (втора ръка - направа на скали) полагане на пресята пръст, където ще се озеленява...

За да уеднаквя скалите в основа на замъка, които са пластмасови с останалите от гипс, реших да ги намажа и тях с гипс. Щеше да има иначе разлика в оцветяването им.
Преди това, работих и по конструкцията на КМ. Сложих тежести и макари. Ще бъде завършена окончателно, след като започна да редя КМ по моста и сложа и втория проводник. Но, до там има доста време...
Направих и укрепителните съоръжения по портала на тунела.

Реално като обем работа, не изглежда много, но са много операции, техническо време и най-вече липсата на свободно време.
Следва озеленяване ...

pach:
Кажи по-подробно за ...

--- Цитат ---  полагане на пресята пръст, където ще се озеленява...

--- Край на цитат ---

Пръста истинска ли е? Каква е технологията ти и как озеленяваш
така хубаво?
 :drinks: :hi:

gregary:
Ми... чак пък хубаво. Иска ми се! :)
Принципно, на повечето места гледам, че слагат кафява боя вместо пръст и може би е по-удачния вариант с цел избягване на бъдещи проблеми, имайки се предвид, че естествените водят до такива.
Но, аз слагам пръст от южен скат, взета от лозов масив, чернозем с високи качества...
Разбира се, това е шега. :pleasantry: :)
И двата варианта са удачни според мен и е въпрос на избор. Аз се спрях на пръстта, която след изсъхване, я пресявам през сито и след това мажа гипса с Ц-200, като я поръсвам. Впоследствие, като сложа различни нюанси на наелектризираната трева някъде пръстта прозърта  е по реално и ефектно...
След това вече е трудното според мен. Трябва да се аранжира правилно с храстите, полските и горски цветя, иглолистните и широколистните дървета, за да се пресъздаде правилната природа. Не върви кипарис с високопланинска ела едни до друг и т.н.

pavel75:

--- Цитат на: pach link=topic=4300.msg115206#msg115206 date=1552975234 ---Кажи по-подробно за ...
Пръста истинска ли е? Каква е технологията ти и как озеленяваш
така хубаво?
 :drinks: :hi:

--- Край на цитат ---

В клуба имаме няколко модула по тази технология с пресята пръст. Става доста сполучливо.

gregary:
Аз бих искал да наблегнем на друг акцент - скалите.
Още в началото, като си чертаех релсовото движение, стигнах до решение за спирали, за да има повече времетраене по пътя. Насам - натам, за да има поне 6-8 или 10 мин. (без спиране по междинни спирки), докато се върне в начална позиция. То се оказа, че има и в действителност жп трасе на няколко нива и със спирала (поне един оборот).
Но, при спиралите (или поне в моя случай - да стоя прав под скалите и да обслужвам при нужда трасето) се оказа, че скалите на места са доста стръмни и някак си не ми стоят естествено. Въпреки, че имам доста снимки от подобни места, които са много в Швейцарско.
При първата спирала - стръмни скали, при втората пак... Почти съм измислил начин за третата (средната), вариант да не са толко стръмни и да може пак да се обслужва отвътре при нужда,но...

Дайте мнение за визията до тук:)

п.п. Един приятел (до скоро правеше макет) казваше: Не искам да ме хвалят, а градивно да ме критикуват. Аз ще отсея плявата.
Естествено, всеки има вкус и начин на възприятие към природата и в частност ландшафта по макетите...

п.п.2  Дано, не отворим работа на Диспечера. :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия