Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Mакетът на gregary

<< < (50/77) > >>

pach:
Едната спирала със заоблени, но стръмни скали.
Втората пак стръмни скали, но отсечени и насечени вертикално.
Тоест т.н. "зъбери" ( и алпинисти по тях)!
Третата спирала все едно как са скалите...защото можеш
да я покриеш с много гъста широколистна гора до 1/3.
После следващата 1/3 със смесена гора широколистни/иглолистни,
но пак на гъсто.
Последната 1/3 иглолистни с хвойнови храсти по оголените
подвърхове и нагоре само трева и камънак.
Само предложение, щото спиралите са вече факт и нямаш много опции.
И при трите спирали някакъв акцент, които да ангажира окото
(когато влак няма наблизо) и така да "скрива" уж еднообразните спирали.

Не е критика изказване по нещо което още не е направено,
така че и диспечера ...."не може да ти каже къде ще си сложиш
пианото"...пардон ...направиш макета!!!
 :pleasantry: ;D :hi:

gregary:
Настана пролет и цветята ги изкараха навън от БГ къщето:  :)

А аз продължих с гипса, скалите и озеленяването.
От двете страни на моста (спиралите) в оригинал има подход към него. От лявата страна е по интересен. Хребета се минава през тунел (от където някога е строен) и след това през още няколко по-малки, се качва по метални стълби на него. Преминава се през моста и след това пак по метални стълби се слиза на другия хребет...
При мен не стана в оригинал, но в макета е позволено. Той е художествена измислица.  :yes:

Фундаментите на моста ги направих както досегашната ми работа с гипса. Първо,сложих бетон контакт с посипка, след това гипсовото лепило, шлайфане, релеф на камъни, боя...

След това се ориентирах към направата на малко планинско езеро. Принципно на 99% от тях цвета на водата е тюркоазен (всичко е относително - светлина, отражение, състав...), но едно много ми хареса езерото
Blausee Mitholz.
Не бях правил досега подобно нещо някога (освен водопада на първия хребет, но там технологията е различна) и ми беше много интересно. Задължително трябваше да има рибоци.
Краси, това пъстърва и червеноперка ли е? Има и пИпИруди, да летят от цвят на цвят...

Патици, гъсоци, лебеди...

От дъното излизат мехури, извират някакви минерали... :lol: Не съм се интересувал за оригиналното езеро много, освен, че е защитено нещо като резерват. Водите са му тюркоазени и през зимата, когато навсякъде е сняг. На какво се дължи това нещо не съм се интересувал...

Един художник, рисуващ язовира пред него.

Масивът/спирала:

Остава да довърша пред долния тунел, където е административната сграда на ВЕЦ-а. Него ще го сложа окончателно, след като направя и отсрещния хребет и ги срещна двата в ниското...

ГАЛЕРИЯ

Krasi Tankista:
Езерото, което си дал като прототип е в карстов район затова водата е с този цвят. Тя е такава през цялата година и най вероятно не замръзва. Това са любимите местообитания на пъстървовите видове. Такива водоеми са много богати на храна и пъстървите в тях наддават исключително бързо. На снимките се виждат предимно пъстърви, но е възможно да има и сигове, липани и речни кефали - не съм се вглеждал подробно. Не е място за червеноперки. Езерото ти трябва да се оттича някъде ако искаш да е с този цвят. Между другото е малко по - синьо околкото трябва, но  е възможно това  да е от снимката.

;D :good: :clapping:

П. п. Към тези шезлонги би трябвало да вървят и две - три голи секси мацки иначе не се оправдава присъствието им https://www.shapeways.com/product/8KVAJJVGP/printle-v-femme-676-1-87-wob?optionId=63213163&li=marketplace
 :pleasantry:

eurostar:
На въпрос *защо в Италия има толкова много и добри дизайнери и художници*, Джани Версаче беше казал, че хората се изграждат според средата, в която живеят. В България не се обръща внимание на архитектурата и се строи на парче, даже и днес. Защо го казвам това? Защото попаднах на много хубава статия за Грег в един сайт:

TrafficTV

В западна Европа има култ към естетиката и е крайно време и ние да се *заразим*. Макетът представлява части от реалността, пречупена през погледа на макетиста и е съвсем нормално той да вземе най-доброта от действителността.

Успех Грег и браво!

gregary:
Поради една или друга причина и това лято не можах да поработя по макета, но пък от време на време се качвах да покарам влаци и да си покефя.

Seilbahn Brawa Titlis 6331
SBB and BLS TRAFFIC

Търся начин, да намеря време за работа по макета, но все пак това е хоби...  :drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия