Честита баба Марта!
Принципно няма нещо ново за показване и понеже сглобявам контейнерен кран на Фалер за макета, реших да питам тук, а не в темата за знаещите...
Преди 3 г. като пуснаха от Фалер контейнерния кран (120290) за новост, реших каквото и да ми струва да го взеам (хич не е евтин) За Коледа си го подарих, а на следващата година, жена ми ми подари и задвижването му. Абе луда работа...
Чак сега му дойде времето за сглобяване, като при мен кранът е с по-малки габарити предвид предвиденото му място на макета.
Проблемът е със задвижването му (180290). От Фалер не са предвидили добро окабеляване - лентовите кабели са отвън и се виждат, което си е пресъпление, предвид многото място където могат да се скрият. Но, това е преработено от мен. Задвижването е предвидено 4 бр. моторчета, като връзката с тях е чрез Wi-Fi посредством две платки. Първата задвижва две моторчета, които дават движение на крана напред-назад по релсите, а втората задвижва останалите две моторчета ляво-дясно, горе-долу. Имам връзка (WiFi) с първата, а с втората не. Всичко съм сглобил/вързал според инструкциите, като ги проверявах за стотен път вече втори ден, но не мога да осъществя връзка с втората платка. Сигурен съм, че някъде нещо елементарно ми убягва от погледа, но не мога да го видя. Та, ще ми е нужна "помощ от публиката"
Който има желание и може да помогне, инструкциите са на сайте на Фалер (180290)