Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Mакетът на gregary
gregary:
Лееко продължавам нататък. "Гепих" от жена ми ;D една карфица с подходяща глава и в съчетание с още няколко обикновени спретнах къста върху камбанарията. Орнаментът върху входа също е карфица и метално топче от верижка. Но, разказа в каринки показва:
преди да почистя от калая:
Опит да снимам от същия ракурс като оригинала:
Сложих снегодържачите и леко понамацах с патина:
Сложих църквичката на мястото ѝ, за да се онагледи идеята ми:
Бях решил да продължа с липсващия улук по-натам, когато имам повече свободно време. От последната снимка се вижда какъв "творчески хаос" :haha: е навсякъде (нямам търпение да приключа работата с гипса по спиралата) и при разместване на някаква кутия открих това:
Водостоци и улуци от Аухаген. Бях ги взимал някога за БГ къщето и съм ги забравил. Сега ми дойдоха навреме, та казусът е решен... :yes:
Остава вече, да приключа и с вертикалната планировка около църквата, двете крайни къщурки и двата хотела, и селцето Гришони ще е завършено (винаги ще има нещо какво да се добавя...)
gregary:
Довърших уличното осветление, както и "тунела" към селцето Гришони :clapping: :lol:
Малко снимки:
Към момента всичко е свързано отдолу, като впоследствие ще намаля или увелича съпротивлението на някои диоди, за да се уеднакви светлината. Пример - в църквата трябва да свети, но съм сложил голямо съпротивление и почти не се вижда светлината. Както и камбанатията. Също така, трябва да се осветят и още шест къщурки, но там е лесно...
В момента, бавно напредвам и с изработването на скалите и дано скоро да пусна и снимки от тях. После трябва оцветяването им, както и малко зеленинка и дървета.
Нямам търпение да свърша с изработването на ландшафта по спиралата, за да започна да правя планинската гара в съседство - все пак е жп моделизъм. Но, трябва някаква строга последователност...
Adrian:
gregary:
Ай, ай, ай... :
Внимание: тази тема не е активна от 120 дни.
Не трябва да допускам подобна забележка. :yes: ;D
Та, с помощта на приятел сложих най-накрая надписите ба хотел "Гришуна".
От много дълго време се занимавах с изграждането на склания релеф. И по-назад съм казвал, че за скали единствено гипса/гипсовото лепило е най-добра имитация, т.е. най-близо до структората на скалата/камъка. Но, някакси не ми спореше работата, поради това че, е малко "мръсна" работа. Т.е. всичко покривах, чагъртах, отливах и целият процес е много бавен - изисква се много технологично време. Оказа се, че и площа не е малка. Но, аз не бързам, когато - тогава, важното е КЕФЪТ. Със снимките ще покажа етапите:
Отливки:
Сглобки, напасвания, запълвания, чагъртания...
Следва доста по-приятната работа за мен, а именно оцветяване, боядисване, светлосенки, състаряване и озеленяване...
pach:
Чудесно се справяш!
Стълбата много ме кефи!!!
:ok:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия