Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Mакетът на gregary
gregary:
Малко фигурки за "живец" по макета.
Туристи на долната станция на макета:
Пред един от хотелите в селцето:
ВиК майстори на входа на селцето Гришони:
Колоездач... :)
Тук вложих малко символика.
До църквичката в селцето Васен има малка туристическа площадка с изглед към долината и трите нива на жп трасето. Преди години имах шанса да я посетя със синът ми. Мислех да правя и аз такава площадка, но се отказах (засега) предвид това, че самата скала е като площадка. Та...
На паркинга пред станцията на лифта има някаква злополука и се наложило да се извика Спешна помощ:
Фигурката е функционална. Прави сърдечен масаж:
Туристи с фотоапарати:
Колоездач, който се нуждае от леееко отслабване:
gregary:
Продължавам с къщурките :)
Част от селцето от дрон (Жорето :haha:)
Тук ми харесва и още веднъж... :yes: ;D
По далекопроводът се работи:
Порталът на тоя тунел в действителност много ме впечатли. Отгоре минават някакви тръби за ВЕЦ, но още не е довършен...
И едни кратко пояснително видео:
https://youtu.be/eQhkfucJ48E
Линк към фотогалериятя:
https://www.flickr.com/photos/118859148@N03/albums/72157649087014236
П.П. youtube все още не е заредил по-висока резолюция
gregary:
Честита баба Марта!
Принципно няма нещо ново за показване и понеже сглобявам контейнерен кран на Фалер за макета, реших да питам тук, а не в темата за знаещите...
Преди 3 г. като пуснаха от Фалер контейнерния кран (120290) за новост, реших каквото и да ми струва да го взеам (хич не е евтин) За Коледа си го подарих, а на следващата година, жена ми ми подари и задвижването му. Абе луда работа... :)
Чак сега му дойде времето за сглобяване, като при мен кранът е с по-малки габарити предвид предвиденото му място на макета.
Проблемът е със задвижването му (180290). От Фалер не са предвидили добро окабеляване - лентовите кабели са отвън и се виждат, което си е пресъпление, предвид многото място където могат да се скрият. Но, това е преработено от мен. Задвижването е предвидено 4 бр. моторчета, като връзката с тях е чрез Wi-Fi посредством две платки. Първата задвижва две моторчета, които дават движение на крана напред-назад по релсите, а втората задвижва останалите две моторчета ляво-дясно, горе-долу. Имам връзка (WiFi) с първата, а с втората не. Всичко съм сглобил/вързал според инструкциите, като ги проверявах за стотен път вече втори ден, но не мога да осъществя връзка с втората платка. Сигурен съм, че някъде нещо елементарно ми убягва от погледа, но не мога да го видя. Та, ще ми е нужна "помощ от публиката" :drinks: Който има желание и може да помогне, инструкциите са на сайте на Фалер (180290)
IvanC:
Честита баба Марта Гриша!
Доколкото разбрах от инструкцията, компютърът се връзва само с главната платка, а главната платка си говори с втората.
Какви съобщения ти дава браузъра на началната страница? Може би това, показано на фигура 2, че няма връзка с втората платка?
Иван
gregary:
Здравей Иване, да това е, че няма връзка с втората платка.
Даже, преди малко направих кратко видео, за да онагледя ситуацията ;D
https://youtu.be/-JvMEzNpQd8
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия