За планинска гара избрах модел на Kibri 39370.

Но,нещо се вманиачих

в това,как ще изглеждат сградите нощно време (тоест осветени) и...
това са лампите,които съм очертал на горната снимка:
изрязах имитацията на крушки и сложих готварско фолио

в плафоните,за по-добро отразяване на светлината.После сложих топло бели СМД диоди (Ванка,така ли се казваха?

)

като след това монтирах лампите обратно на козирката

за да получа това:

Гарата ще я сложа на мястото на тази DB-ска гара,която я бях сложил само идейно:

И след като,купих,сглобих и монтирах,разбрах,че оригиналът на модела на Кибри е на швейцарската теснолинейка (RhВ),а не на трасето на SBB,Успокоих се с мисълта,че един макет е все пак художествена измислица и импровизация.
След това,се заех пак с модел на KIbri 39010 - Замъка Фалкенщейн (оригинал в австрийските Алпи,областта Тирол на границата с Швейцария)

Тук,обаче се разочаровах от модела.Лоша матрица,при което имаше множество пролуки в дебелите външни стени на замъка.При тънките стени на кулата и сградите нямаше проблем.Но,след пилене и напасване горе-долу се поличи това:

Оказа се,че прекалено пластмасивее.Аз съм привърженик на състаряването на модели,но досега само плахо пристъпвах към него,смятайки,че е много тънка границата между омазване,омацване и т.н. до постигането на реално добре изглеждащ състарен модел.Та,тук се престраших,като смело започнах да мацам

с темперните боички на децата.

и оригиналът:

Нощни снимки:

замъка,смятам да го монтирам някъде в планинската част
тук,над тунела и моста...но,може и на друго място.

Чак тогава ще сложа и повечко зеленина по скалите на които е стъпил,но това след като си намери мястото и съответно се върже с останалия ландшафт.
Опа...станаха много снимките (някой със слаб нет може би ще се помъчи) - извинявам се!