Ето го чичо "Кран"

Принципно, много му се радвам, затова си го и купих, но има и едни забележки които на фона на сената не би трябвало да ги има.
Най-вече става въпрос за задвижването. Моделът е предвиден за стационарен и задвижен. Задвижването се купува впоследствие, но не е предвидено да се скрие окабеляването в мноооогото място което има в "търбуха"... Задвижването е с две моторчета на лява и дясна колоос, като захранването идва от батерия, която е скрита в командния център. Връзката между тях е с по един шестлентов кабел, който много грозно се вижда. Аз леко го преработих, скривайки го в основата., а можеше фабрично да е така. Осветлението също го преработих, като направих по една от лява и дясна колоос токоснемащи, като взех за осветителни тела от Фисман. Впоследствие, реших и да го боядисам. Хем да се уча с аерограф, хем и да му дам метален цвят. Всичко останало си е фабрично.
Процес на сглобяване. Съжалявам, че пропуснах някои моменти за снимка...

Токоснемане

Движението на кранът е:
напред - назад
ляво - дясно
нагоре - надолу
Не е предвидено да откача и закача контейнер. Това може който иска да си го направи впоследстие - има няколко примера. Не се савърта и около оста си с моторче, като според мен няма място къде да се монтира. Завърта се ръчно.
Предвиден е да стои тук. Назад в темата имаше снимки с друг кран, но го продадох и взех този. Мястото не е голямо и затова не е сглобен в пълен капацитет.
В момента мястото е малко ъ..., аз му казвах "творчески хаос", ама то се оказва пълен хаос. В момента там е скадирано какво ли не, но ще го оправя... един ден.

Видео и нощни снимки по-натам.
П.П. Сега виждам, че някои лепенки са се поотлепили и ще трябва да ги оравя. Между другото и те не са голямо качество. Според мен можеше по-добри, но...
снимки