Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Каталог на емблемите в българските въоръжени сили

(1/3) > >>

gzo:
Оказа се, че с доста от колегите тук имаме и общи интереси в сферта военната история и минало на нашата армия, танковете, самолетите, корабите и т.н.
В тази връзка мисля, че тук е удачно да представя новата си книжка-каталог "Емблеми на българските въоръжени сили" Тя обхваща периода 1974-2011, но в историческата част разглеждаме и първите български емблеми от 1884 г. до 1974. Това е първото подобно издание у нас, представящо историята на въоръжените ни сили чрез техните униформени емблеми. На практика тук са представени всички родове въоръжени сили: пехота, артилерия, танкисти, свързочници, химици, сапьори, алпийци, разузнавачи, парашутисти, бойни плувци, изтребители, вертолетчици, техници, локатористи, моряци, подводничари, граничари, вътрешняци, КЕЧ-аджии, военна полиция и т.н. Тук са и емблемите на различните дивизии, бригади, полкове, батальони, роти и др. рангове поделения, военни учебни заведения и техни випуски, авиобази, ескадрили, отделни самолети, фрегати, корвети, тралчици, катери и др. плавателни съдове. Всичко това е издирвано и систематизирано в продължение на дълги години от нашия авторски екип на пишман военни историци  :haha: Нещата, които сме изкопали в по-голямата си част не присъстват дори и във военните архиви и музейни фондове. Книжката съдържа 52 цветни страници с над 300 изображения на емблеми и примери за тяхното използване през годините. Всяка емблема е описана на кого е принадлежала, както на български, така и на английски. Цена 10 лв ! При интерес пишете тук в темата или на ЛС.
Малко снимки за добиване на представа...

JORDAN:
Аз имам интерес - 0885 357719 - Йордан

Best Ripper:
И за мен една...  :drinks:

gzo:
За днес са изпратени книжки до колегите:
TheJackal
JORDAN
Boris 2-12-4
Best Ripper
Благодаря за интереса колеги ! Убеден съм, че изданието ще ви хареса. Пишете отзивите и препоръките си тук, та дори и да са негативни. Приемам с радост всяка препоръка, която ще имам предвид за бъдещите си проекти върху които работя.

Ползвам случая да кача и 2 от емблемите, описани в каталога и имащи пряко отношение към тематиката на форума. Това са емблемите на бившите ЖП войски и ПЖИ

Boris 2-12-4:
                        :hi: :hi: :hi:ДА ЖИВЕЙ!!! &bgflag &bgflag &bgflag

Днес получих книжката.
Определено си струва.
Освен за справочник, става и за нагледно помагало на тези ,които никога нямат да ходят в казармата - т.е. повечето от младите...Тук татковците да помислят...

(Само дето ни става мъчно, че нашата войска не може в момента да напълни един стадион.....Без извинение за лиричното отклонение!)

Стан е започнал да работи по тази книжка още като е бил на двадесет години.
Малко са хората ,които на тази възраст имат такива родолюбиви идеи и  ги следват....

Още по-малко са тези, които биха дръзнали да минат към самиздат. И тук Стан учи по-несмелите сред нас. Това си е чиста отдаденост... :hi: :hi: :hi:

Купете си я. Даже да сте пацифисти. Si vis pacem, para bellum!!!

Давай Стан! Не мисли за "Данък обществено мнение"!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия