Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Стъпки в направата на макет. Не празни приказки!
zazo:
Аз няма да давам много акъл, защото с моя макет съм до под кривата круша. Въпреки това смятам, че за хора които се захващат с тази работа за първи път (като мен) има две много полезни стъпки. Бих поставил и двете непосредствено след уточняването на плана и преди започването на непосредствената работа по макета. Едната е тестовото редене на поне част от планираното трасе. Изникват неочаквани разминавания, понякога само със сантиметър два или по-малко, но понякога са и по-големи. Другото което предлагам също не е задължително, но според мен доста полезно. Става въпрос за изработването на пробна диорама, върху която да се упражнят основните техники, като поставяне на корк, фиксиране на релсите, баластиране, оформяне на релефа, затревяване, сглобяване на сгради и т.н. Колкото повече толкова повече. Освен че човек придобива умения, това дава и представа колко време отнема всяка от изпробваните стъпки. В моя случай това предизвика сериозна ревизия на първоначалния план, защото си дадох сметка, че ако се опитам да го реализирам в първоначалния му замисъл, шансът някога изобщо да го реализирам клони към нула. В резултат на което схемата беше чувствително опростена. Тук бих подхвърлил една идея. Вместо тестова диорама човек би могъл да постигне същия тестов ефект като вместо диорама, направи един модул, било в ТТ било в H0. ;)
eurostar:
http://www.youtube.com/watch?v=54momizl0TM
Всичко отначало за начинаещи... Весели празници!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия