Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Категории в конкурси и изложби
Vlado:
Urko, oт думите ти сякаш се прокрадва съмнение/намек за наличие на нещо нередно при т. нар. от теб "журиране в националните срещи" и понеже не е имало такова нещо, е хубаво или да кажеш какво толкова са ти обяснили за "същността на конкурсите", или просто оттук насетне да се въздържаш от такива коментари. :hi:
emilchaushev:
Аз предлагам, така и така е отворена темата, който е наясно с всякакви групи и класификации за провеждане на конкурси да ги систематизира и изложи, за да може при следващи такива събития да се знае природата и същността на материята. За по - лесно може да се направи и една примерна и нарочна изложба- конкурс извън програмите на другите събития за да се проиграе теорията на практика- дори ще се радвам този, който ще го организира да е извън КЖМБ, за да няма съмнения в пристрастност, некомпетентност и шменти-капели.
До тогава конкурсите ще са за да се кефим предимно. Колкото до награди, те могат и да са и морални..., но ако материалното начало е водещо по някоя класификация е хубаво и това да се изясни.
Нали за това е форума, да се учим, споделяме и да вървим напред като нормалните.
urko:
Vlado защо решихте така? Никъде нищо не се прокрадва, освен може би във вашето мнение тук.
Аз съм го казал - виждаше ми се твърде абсурдно, но го потвърди и г-н председателя.
Казаха ми, че оценката на моделите е правена в ресторанта като мнозина от хората гласували
в така наречения "конкурс" за пръв път в живота си са виждали железопътен модел едва ли не.
Гласуването май наистина е станало на "това ми е мнооооого симпатично, щом него съм запомнил от всичките влакчета!" и т.н. Пък от снимките се вижда и начина на преброяване дори на това гласуване.Не познавам хората които го извършват, но най-малкото това май е трябвало да се върши пред очите на всички,за да няма разни изказвания - /явно от злобни или обидени хора/, че преброителите, са получили едва ли не и наградите.
Аз до сега не съм чувал за конкурс в жпмоделизъма и да няма конкурсна комисия, събрана от имената в бранша!!! Нали не смятате и сега да наричате така присъствалите 170 човека. При наличието на около 40-45 хобиста в България, при това с коренно различни познания в областта, дори на различна възръст ...тоест с различен опит и умения,да оставиш 170 човека да оценяват моделите участващи в конкурса е ...меко казано странно и несеризно.Но в държава като България, вече всичко е възможно. Всеки си има свое виждане и мнение, по футбол, жени, коли...а сега и жпмоделизъм. Защо пък не?!
За това казах и следното
--- Цитат ---За журито определено от големия клуб ще е само затруднение да има някакви стройни критерий за оценка.
--- Край на цитат ---
Тоест четейки обявате на клуба, май изхода от конкурса отново ще се определя от всеки в наличие по време на гала-вечерята. Само не разбрах дали сервитьорите и децата ще гласуват?Именно тази "комисия на конкурса" със сигурност имах впредвид, че може да срещне затруднения с правила и критерий ! Бих допълнил че дори да ги раздадат от организаторите напечатани, не биха били приложими от обикновените хора отишли да се веселят.
&bgflag :hi:
Vlado:
Urko, с тази инициатива по оценяване на модели се целеше, поне според мен, единствено и само забавление за всички, ангажиране по някакъв начин на присъстващите, вкл. и семействата на моделистите и най-малкото някаква тежест на призове, награди и пр. Ако бяхме си поставили за цел, например като при киноложките изложби, наградата да служи за престиж и да има официален характер пред всички лица и организации в страната, и чужбина или нещо такова, разбирам да се беше организирал сериозен конкурс с жури съставено от вещи в "занаята", но при горепосочените цели да се подготвя нещо такова би било признак за излишно придаване на тежест, търсене на помпозност и евтина популярност, че дори снобария. Нека не забравяме също, че организирането на подобен "истински" конкурс изисква и сериозен финансов ресурс, най-малкото за награден фонд, какъвто клубът ни засега не може да осигури. Малки сме още, пич, може би като "пораснем" ще е друго...
Не те знам дали ще присъстваш на конференцията, но те уверявам, че досега винаги много сме се забавлявали и вярвам, ще се забавляваме точно заради основната цел на мероприятието не да създава и налага правила, а да събира родния моделизъм на едно място без формалности. Пък ако е дошло времето и за сериозен и престижен конкурс - още по-добре - всички знаем, има какво да покажем на света... Само не зная дали ще сме готови за това още от есента...
pach:
По обсъжданите тук въпроси, е направена специална статия, която трябваше да се публикува в http://railwaymodel.blog.bg/hobi
По неясни (технически) причини за сега публикацията в блога не е цялата. Работи се по отстраняване на проблема.
Наложи се съвместна публикация заедно със форума на BGTT.
До изясняване на техническите причини, въпросната статия в целия си вариант можете да прочетете и тук:
http://bgtt.eu/forum/index.php/topic,63.msg1131.html#msg1131
:hi:
ПП.Оригиналът е на http://railwaymodel.blog.bg/hobi/2013/07/11/za-kategoriite-pri-modelnite-konkursi-i-tehnite-iziskvaniia.1128698
ПП2. Вече всичко е направено нормално:
- за категорийте при моделните конкурси и техните изисквания - 1.
- за категорийте при моделните конкурси и техните изисквания - 2.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия