Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Проект WC гара Гавраилово НО 1:87
stefanoff:
Проектирането, изработката и сглобяването на класически санитарен възел от подбалканската линия.
stefanoff:
След приключването на отпуската ми, и запознанството с началник гара Гавраилово по време на гостуването ни при родителите на съпругата ми в Сливен (оказа се съседа по етаж) се върнах към отдавна започнатия ми проект. Санитарния възел на гарата имах възможност да го заснема обстойно при връщането ми от срещата в Стара Загора към Сливен и принципно го бях започнал, но по ред причини нямах време и възможност да го завърша. След допроектирането му го подготвих за рязане на лазера и се получиха няколко плаки..
Реших да пробвам нещо ново, някои специфични детайли като дограмата ги резнах от цветен картон 0,5мм
и нещо което ми се въртеше в главата но не бях го тествал
- керемидки "Мизия" в мащаб 1:87. Принципно след сменянето на електрониката (визирам контролерите) на лазера и съответно софтуера му бъговете на началната система бяха отстранени и съответно добавени нови опции (вече мога да режа и гравирам в един файл без да има разминаване) .
Метнах дограмата и керемидките с Ц200 - става безцветно като изсъхне все пак идеята е да не боядисвам (поне дограмата). Покрива става доста прилично по тази технология , .
Принципно сградата има едно помещение с пещ, което исках да го направя на макета.
Ето и общ вид да се добие предварителна престава.
Не е довършено и не съм затварял или лепил дограма понеже смятам да боядисвам преди монтажа на покрива и дървенията. Реално това е първия тест и има леки неща за дялкане.
urko:
bg&flag &bgflag bg&flag &bgflag bg&flag &bgflag
радваме се че отпуската ти е свършила
керемидите са най-после почти истински сиреч нашенски
ше те следя за поръчка!!!!!!!!!!
:yahoo: :dance1: :ok: :good: :clapping: :clapping:
Vlado:
Виждам нещо, което ще те затрудни и това са закръглените външни челни стени от двете страни на основната конструкция. Тъй като материалът е тънък, се получава специфично изкривяване отдолу нагоре, което нямам идея как ще го коригираш. Аз, с изключение на първата ми тоалетна, всички останали ги правих от симона и горе-долу успях да преодолея този проблем с изключение на последния модел в ТТ, на който просто не залепих правилно едната страница и се получи затова крива. Но винаги съм ползвал и ползвам дебел материал, който след като изкривя с вода (за модела от картон) или с леко загрят поялник (за останалите) внимателно нагаждам докато се получат правилни закръгления и отвесни стени. Интересно ми е да споделиш как ти ще се справиш с този проблем! :good:
gzo:
--- Цитат на: Vlado link=topic=4356.msg90297#msg90297 date=1374866784 ---.....Тъй като материалът е тънък, се получава специфично изкривяване отдолу нагоре, което нямам идея как ще го коригираш. ....
--- Край на цитат ---
Изкривяването за което Владо говори може да се коригира като се подсили отзад с пластмаса, изкривена в същия профил + добавяне към горния ръб на дъговиден перваз, който допълнително да държи завоя прибран, казано най-елементарно. То и без това стеничката е прекалено тънка и ще дразни наблюдаващия отгоре, та едно подсилване ще я върне към реалноста.
Друг вариант е да смениш само фасадата, като за шаблон ползваш картона, а иначе моделираш с пластмаса.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия