Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Път

<< < (2/2)

emilchaushev:
Според мен трябва да пробваш с два пласта. Първия да е на нивото на траверсите, а втория да е допрян от външната страна до височината на релсите, както и между релсите.

Ако ще пробваш да имитираш профила на трамвайните релси от вътрешната страна пробвай да сложиш тънки метални ленти, като можеш да използваш дори флекс релси от мащаб N с код 40 или 55, за да създадеш визуална разлика между самата релса и контрарелсата.тогава с втория материал запълваш между контрарелсите.

И разбира се втория пласт трябва да прецениш дали ако слагаш отгоре допълнителна настилка като павета или асфалт да не редуцираш височината му

Измери двете височини и търси такъв материал.

pach:
Ако ли пък не (предположенията до сега) може да се обърнеш към друга техника.
Например да ползваш релси максимално близки до трамвайните в градски условия:

които може да се закупят от тук

И още един онлайн магазин за специфичните релси, може да разгледаш тук,
чийто цени впрочем са съизмерими с цените на влаковите ни релси, включително и за трамвайните стрелки.

...или да си купиш тези  хартиени листове на AUHAGEN кат.№ 50 105.
или по-хубавите (според мен) щото са пластмасови плоскости от AUHAGEN кат.№52 409

или въобще някои от всичките видове паваж, които се предлагат например тук

за да се опиташ да постигнеш и направиш това (с влакови релси):

Впрочем на Тилиг цените са в средата на тази ценова листа
(с горните две фирми - стават три които правят специфичните неща).

За финал един производител на трамвайни мотриси, но за съжаление само "швейцарски" модели.

Надявам се "страшния pach" да съм ти бил полезен все пак!
 ;D

bullied:
И то много, ще аз гледам идеята за трамвайните релси, но проблема е че първо е на път, после на разхвърляни павета и кал и накрая само някви камъчета тоест релсите минават през няколко терена. Иначе вече имаме няколко идеи и скорп ще изпрпбваме първата. За съжаление не намерихме точния модел трамвай никъде и се спряхме на сглобяващ се модел в които ще набутаме мотор и светлини, имаме го вече но ще го довършим когато дойдат частите :D

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия