Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Пост на охраняем прелез Обеля в ТТ

<< < (2/3) > >>

pach:
ПП. Забравих да кажа - фолиото е тънко, прозрачно и гъвкаво, щом минава и през принтер,
 като тези за шрайбпроектор, ако ще се разпечатва в помощ на облепването.
Ако се разчита само на точност в  ръка, око и рязане на тиксото на ленти, то може и по-дебеличко.
Аз ползвам всякакви прозрачни от опаковки на какво ли не. Лепя ги в последствие със С200,
което също е лепило на водна основа, става прозрачно и остава гъвкаво след изсъхване. Лесно се и почиства
без опасност да "замъгли" фолиото или размаже боята като ацетон и т.н.. На горната скица има грешка
Написал съм  "по контура е стената", но трябва  да се разбира "по пунктира е стената".
Лепят се отвътре на стените по пунктира който е на контура на изреза за прозореца и така дори от вътре изглеждат добре.
На по-едрите мащаби (като Н0) от вътре пак чрез маскиране също съм правил дограмата в трети цвят дори,
но това има смисъл само ако интериора е осветен  и се вижда достатъчно добре от моделиста!
 :hi:

emilchaushev:
Ето малко снимки, които са снимани по време на прогреса.

За прозорците използвах подсказкат ана Пач и се получава перфектно. Използвал съм лента за боядисване на Tamya, за която само мога да кажа хубави неща.

И полуготовия продукт

И с проба за слагане на капаци:

emilchaushev:
И с табелите

zazo:
Емо, не се сърди, но не е добре. Сравнено с другите сгради които правите в КЖМ, това изглежда някак набързо и мърляво направено.

emilchaushev:
Това ми е първи опит в сграда от начало до край, а и време нямаме никакво... ще се оправя след Унгария или направо нов ще се прави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия