ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Представете се | Introduce yourself
Здравейте и от мен - martinis
gregary:
Добре дошъл! ;D &bgflag
ogiegp:
Здрасти Марти,добре дошъл.Интересно ще ни е да видим и колекция с преобладаващо френски привкус. :yes: :yes: :yes: Предполагам ,че никой няма нищо против френски работи,пък били те и моделчета дори :blush2: :lol: :haha: Шега разбира се :hi:
Чети,гледай и се забавлявай :) :) :)
martinis:
Мерси :hi:
Аз лично гледам модели има бол ... ;D от френската администрация... и разнообразие също, а както казах от немски не отбирам нищо, докато с френския съм на ти, и не на последно място френски влакове почти няма много много в България... или греша? Ако има и други фенове на френската железница, моля да не се скатават.
По натам с течение на времето ще преведа и някои интересни статийки и факти от френски...
Искам да ви попитам относно макета... Понеже за размерът съм силно ограничен и максимумът който мога да си позволя е 300-330см. х 120-125см. Задължително условие е да бъде на модули с възможност за надграждане и разширение. В същото време бих искал да се съобразя доколкото мога с задължителните минимални изисквания по стандарта. Първият ми конкретен въпрос е има ли изискване за еднаквост на размерите на отделните модули и ако да какво е то? Примерно на мен би ми се искало този размер да го направя от 3 модула от по метър на метър... Става ли или не?
Adrian:
Здрасти !
Хубаво да направиш модули , които да са съвместими с други и така да се събират заедно на по бира хахахх !
КЖМБ имат клубно трасе , но е хубаво да се заинтересуваш от стандарта му , че ужким модулите им са стандартни , пък не са
zazo:
Добре дошъл и от мен.
Ако просто искаш да си направиш макета разглобяем на модули, имаш пълна свобода на действие, правиш го както искаш.
Ако искаш да направиш някой и друг модул, който да носиш по сбирки и да се закача към модули на други хора или клубове, трябва да се съобразиш със стандарта на останалите участници.
В ТТ нещата изглеждат горе-долу наред. Имаме си два клуба и тая събота и неделя в Пловдив се надявам да се види, че влакът ще върви и по "виртуалните" и по "реалните" модули. (Това с реалните и виртуалните е шегичка дето е модерна напоследък, не й обръщай много внимание).
В H0 нещата са по-зле. Реално погледнато има клубен макет на КЖМБ, който се разделя на модули, но е сравнително затворена система. Не, че връзването на други модули към него е невъзможно, но тоя филм съм го играл и мога да кажа че не е добра идея.
Доколкото разбирам за Н0 в момента тече някакво преосмисляне на нещата и най-вероятно цялата модулна идея ще бъде "рестартирана".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия