ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Представете се | Introduce yourself
Здравейте и от мен - martinis
martinis:
--- Цитат на: zazo link=topic=4413.msg92136#msg92136 date=1382622027 ---Добре дошъл и от мен.
Ако просто искаш да си направиш макета разглобяем на модули, имаш пълна свобода на действие, правиш го както искаш.
Ако искаш да направиш някой и друг модул, който да носиш по сбирки и да се закача към модули на други хора или клубове, трябва да се съобразиш със стандарта на останалите участници.
В ТТ нещата изглеждат горе-долу наред. Имаме си два клуба и тая събота и неделя в Пловдив се надявам да се види, че влакът ще върви и по "виртуалните" и по "реалните" модули. (Това с реалните и виртуалните е шегичка дето е модерна напоследък, не й обръщай много внимание).
В H0 нещата са по-зле. Реално погледнато има клубен макет на КЖМБ, който се разделя на модули, но е сравнително затворена система. Не, че връзването на други модули към него е невъзможно, но тоя филм съм го играл и мога да кажа че не е добра идея.
Доколкото разбирам за Н0 в момента тече някакво преосмисляне на нещата и най-вероятно цялата модулна идея ще бъде "рестартирана".
--- Край на цитат ---
Привет,
ами именно това имам впредвид и аз - дали ще нося модулите да ги скачвам с други, в този или друг клуб без значение засега. Искам просто да се запозная и да се съобразя с единен стандарт за интерфейс ако има такъв валиден в цяла Европа - още по-добре... Един ден защо пък да не го свързвам някъде? Може и да го покажа пред публика, знае ли човек... :) Затова по-добре да се съобразя сега с нормите, отколкото да се преправям (ако може де) когато се наложи...
Нооо, нека първо ми се избистри концепцията...
:drinks:
Апропо, май май няма други фенове френската железница... :blink: ами дали ще се намери някой "градски" поне от Благоевград или региона... да си бъбрим за влакове и на живо..? :yahoo:
gregary:
--- Цитат на: martinis link=topic=4413.msg92165#msg92165 date=1382712447 ---Апропо, май май няма други фенове френската железница... :blink: ами дали ще се намери
--- Край на цитат ---
Има един много голям фен на френската железница.Казва се Жорж с ник - eurostar.Голям фен е на TGV.Прави и голям макет на гарата в Авиньон.Моделира в N - 1:160.За съжаление много рядко влиза във форума - зает е.
zazo:
Аз също имах интерес към франсетата, особено дизеловите им локомотиви, но понеже основния ми интерес е към българските неща, всички "апендикси" бяха изрязани, човек не може да насмогне на всичките си интереси.
За мен модулите и домашнияt макет са 2 много различни неща. Модулите не са вариант за каране вкъщи и няма как да заменят макета бил той стационарен или разглобяем.
Поздрави
martinis:
--- Цитат на: zazo link=topic=4413.msg92172#msg92172 date=1382728014 ---Аз също имах интерес към франсетата, особено дизеловите им локомотиви, но понеже основния ми интерес е към българските неща, всички "апендикси" бяха изрязани, човек не може да насмогне на всичките си интереси.
За мен модулите и домашнияt макет са 2 много различни неща. Модулите не са вариант за каране вкъщи и няма как да заменят макета бил той стационарен или разглобяем.
Поздрави
(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
Мдааам, точно тези циньо-бели дизелчета са ми влезли под кожата :)
Мисълта ми е дали има някакви стандарти с които трябва да се съобрази човек ако иска примерно да покаже именно домашния си макет на международна изложба, срещи и официални прояви...
anubis:
Здравей и добре дошъл в хобито! Радвам се, че се появи един ценител на френските железници. Аз имам няколко забежки в тази посока, но само електровози. Ако има с нещо да се гордее SNCF, то е именно в електрическата тяга. Като любопитен факт да добавим, че инженерите от Шкода правят първите си електрически локомотиви и въвеждат новата за времето си система 25 кV променлив ток в сътрудничество с френските си колеги. "Проходилката" им е с нашата 41-ва серия. Така че по потекло нашите "шкодилаци" са франкофони.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия