Други организации и клубове > Приятели | Friends

Trainz Bulgaria Team - TBT

(1/1)

rumensoft:
Здравейте,
може би повечето ни знаят, ние се занимаваме също с ЖП Моделизъм, но виртуален.

www.trainz-bg.comСайта ни представлява, място от което можете да "свалите" добавките (update) за игра симулатор Trainz Simulator.
Както вие, така и ние имаме нужда от техническа документация за да се изработи модела за играта. Книгата на Стоичков е много ценна за тези случаи.
Форума ви също е много полезен за нас и редовно го посещавам и консултирам с него. Темите за спалните и кушет вагони е много полезна, от която мога да видя какви още ливреи е имало и така ще ги възстановя за играта.
Готов съм да помогна и на всеки един който поиска помощ от мен, за какво и да е.

Процеса по правенето на 1 локомотив/вагон/гара следва:

- снимане на локомотива и обработка на снимките
- намиране на чертежи (ако е възможно)
- "строене" на локомотива в 3DS max, като по време на изработката постоянно се консултираме с подходяща литература, машинисти и т.н.
- писане на програмен език (колкото можем или ползваме готов, който го нагласяме за нас)
- вграждане в играта - създаване на конфигурационен файл, за управлението да отделните компоненти (скрипт, снимки и т.н.)
- тестване в играта

В някои случаи използваме готови направени модели, които ги пребоядисваме само, но вече започнахме да си правим и собствени модели. Така разполагаме с оригиналния файл в 3DS Max и можем да правим всякакви промени.


Ето малко снимки от подвижния състав и играта:
Новата ливрея на 97-ма серия

Гара Перник, част от трасе София - РадомирИзглед към 3D кабина на 45-та серия локомотивГара Ихтиман, част от трасе София - ПловдивИнтериор на вагон 57 BlmСтара ливрея
 :drinks:  bg&flag  :hi:

Ivo Nedkov:
Това е доста интересно, особенове за тези,
които си падат по компютърните игри,
и искат да покарат виртуални влакове...


emilchaushev:
А как седи въпроса с Trainz Driver за iPad? Не видях никаква информация за това приложение във вашия форум.
Предвиждате ли интеграция?

mill:
Ей страхотно :good:,така и не разбрах досега  как мога да инсталирам и покарам тези влакове от симулатора :fool: :wacko: :blink:

rumensoft:
За iPad - все още не предприемаме нищо, тези които разработват добавки - никой няма iPad, за може да направиш нещо и да го тества там. Не съм и запознат добре с нещата покрай тая версия, но мисля, че в бъдеще че бъде създадени пробни неща. Дори не съм проучвал дали е възможно да се ползват текущите добавки - трябва ми iPad :)


--- Цитат ---Ей страхотно :good:,така и не разбрах досега  как мога да инсталирам и покарам тези влакове от симулатора :fool: :wacko: :blink:

--- Край на цитат ---
Ето урок ТУК

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия