Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Обществена поръчка за състаряване на БДЖ вагони
stoyan_angel:
Здравейте, за първи път пиша тук, но определено по тази тема мога да споделя опита си.Аз по принцип съм стендов моделист и сглобявам всичко авиация, танкове, кораби какво ли не и дори вече си имам собствена композиция на БДЖ, която имах удоволствието да пусна в Клуба по време на отворените врати и искам да благодаря на организаторите за това.
Така сега по темата Съществуват няколко фирми които произвеждат т.н пигменти или сухи пастели. Аз имам на MIG Productions няколко и на Live Color. Те се нанасят с четка а ефекта е уникален точно както истинските неща без значение дали се ползват за Танкове, Вагони или каквато и да е било транспортна техника. Най-хубавото е че ако не ви харесва как се е получило можете да го изчистите и след това да го нанесете отново и ако искате да го запазите в този му вид накрая просто го лакирайте с лак матов за предпочитане и готово.Не се притеснявайте да експериментирате първо пробвайте на някой модел който не ви е толкова ценен и след като видите как става СМЕЛО НАПРЕД!
ivo:
Здравей Стояне :) аз съм Иво и се интересувам от състаряване на модели. Бих се радвал ако споделиш опит и снимки на твои неща, a също така и от къде и какви материали купуваш.
Ако искаш може да продължим разговора в тази тема - http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,48.165.html
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия